Eesti idufirma Sympower valiti mainekasse Rockstarti kiirendiprogrammi

Aivar Pau
, tehnika.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Georg Rute demonstreerib hiljem imepisikeseks muutuva koduseadme prototüüpi.
Georg Rute demonstreerib hiljem imepisikeseks muutuva koduseadme prototüüpi. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eesti idufirma Sympower valiti üle-Euroopalises konkursis üle 150-st kandidaadi seast 10 alustava ettevõtte hulka, mis läbivad pooleaastase innovaatilistele energialahendustele keskendunud programmi mainekas rahvusvahelises ärikiirendis Rockstart.

Rockstart on Hollandi päritolu globaalne idufirmade toetusplatvorm eeskätt kolmele valdkonnale: targad energialahendused, veebi ja mobiiliteenused ning digitaalne tervishoid.

Sympower pakub serveripõhist energia juhtimisteenust, mis võimaldab põhivõrgu haldurile tasakaalustada elektrisüsteemi põhinedes kodude elektriseadmetele. Teenus ühendab nutikaid elektriseadmeid ühtsesse võrgustikku ning juhib reaalajas seadmete energiatarbimist vastavalt elektrisüsteemi vajadustele.

Elektrisüsteemi haldur, näiteks Eestis Elering, saab Sympoweri energia juhtimise teenuseid kasutades tasakaalustada elektrisüsteemi, mille tulemusena väheneb investeeringute vajadus reservvõimsusesse.

Sympower asutati 2015. aasta suvel Tallinnas Georg Rute ja Simon Bushelli poolt, eesmärgiga töötada välja lahendusi, mis suurendaksid Euroopa riikide elektrisüsteemide jätkusuutlikkust ning vähendaksid energeetikatööstuse mõju kliimamuutustele. Mõlemal asutajal on magistrikraad jätkusuutliku energeetika erialal Londoni Imperial College’ist.

«Eesti idufirmade ökosüsteem on andnud Sympowerile hea stardi. Liitumine Rockstarti tarkade energialahendust kiirendiprogrammiga võimaldab Sympoweril saada vajalikku erialast tuge oma teenuse viimistlemiseks ning lansseerimiseks esimestel turgudel,» ütles Georg Rute.

Sympower on varem võitnud keskkonnasäästlike tehnoloogialahenduste ideekonkursi ClimateLaunchpad Eesti finaalvõistluse ning Prototroni rahastuse energiajuhtimise seadme Symplug prototüübi väljatöötamiseks.

Loe varasemat kirjutist Sympowei ideest siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles