Tuludeklaratsioonide statistika: vaid iga kümnenda eestlase arvutis on Windows 10 (8)

Aivar Pau
, tehnika.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksu- ja tolliamet, tulude deklareerimine elektrooniliselt.
Maksu- ja tolliamet, tulude deklareerimine elektrooniliselt. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Möödunud pühapäeval alanud iga-aastase tulude deklareerimise statistika tehniline pool näitab, et eestlased pole just varmad olnud oma arvuteis uut tasuta platvormi Windows 10 kasutusele võtma.

Operatsioonisüsteemide puhul teeb teistele silmad ette hoopis Microsofti üle-eelmine versioon Windows 7, mida on eelistanud 40,83 protsenti elektroonselt deklaratsiooni edastanud inimestest. Windows 10 kasutajaid on deklareerijate seas olnud aga vaid 13,05 protsenti, vahendab portaal kiip.ee maksu- ja tolliameti statistikat.

Huvitaval kombel selgub statistikast, et Apple’i mobiilseadmete operatsioonisüsteemi iOS kasutus on deklaratsiooni edastajate seas populaarsem kui sama ettevõtte arvutite operatsioonisüsteemi oma. Tänase seisuga on tuludeklaratsiooni esitanud 357 860 inimest, neist 95 protsenti elektroonselt.

Kokku on tänavust tuludeklaratsiooni esitatud 85 erinevast riigist, juhib muidugi Eesti 90 protsendiga.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles