Elisa lõpetab tavapäraste telefonis kasutatavate SIM-kaartide pakkumise

Aivar Pau
, tehnika.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SIM-kaardid
SIM-kaardid Foto: DADO RUVIC/REUTERS

Elisa lõpetab tavapäraste telefonis kasutatavate SIM-kaartide pakkumise ära ja toob klientide kasutada ainult mobiil-ID-d toetavad SIM-kaardid.

Elisa tooteturunduse osakonna juhi Mailiis Ploomanni sõnul hakkab Elisa tänasest järk-järgult üle minema ainult mobiil-ID-d toetavatele SIM-kaartidele. «Praktikas tähendab üleminek seda, et kõikidele Elisa lepingulistele klientidele jaotame edaspidi ainult Mobiil-ID-d toetavaid SIM-kaarte,» ütles Ploomann.

Olemasolevaid tavapäraseid SIMe ei pea kliendid vahetama kiirustama, sest need töötavad Elisa võrgus edasi.

Elisa vahendusel Mobiil-ID-ga liitudes ei pea klient tasuma kohe 10-eurost riigilõivu, selle asemel sisaldub riigilõivu osa igakuises kuutasus 1 euro näol - selline kuutasu on mobiil-ID võimekuse SIM-kaartidel olnud kogu aeg. Kui SIM-kaart toetab juba mobiil-ID-d, ei lisandu ka tavapärast SIMi vahetustasu.

«Tänu uutele m-ID-d toetavatele SIM-kaartidele ja riigilõivu mugavamale tasumisviisile jõuab teenus massidesse ja isegi juhul kui klient ei soovi koheselt Mobiil-ID lepingut sõlmida, siis saab ta seda vajaduse tekkimisel teha endale sobival ajal, sest tema nutiseadmes on juba vastav SIM-kaart olemas,» hindas Ploomann.

Ploomann tõdes kuna Mobiil-ID teenus on nutiseadmes saanud niivõrd mugavaks abivahendiks kõikvõimalike pangatoimingute, teeninduskeskkondade ja digiallkirjastamise juures, siis tasub sedavõrd turvalisele identifitseerimisvahendile siiski üle minna.

Sertifitseerimiskeskuse juhatuse liige Kalev Pihl märkis, et kuigi mobiil-ID järele tingib üha kasvava vajaduse just nutiseadmete pealetung, siis teisalt on tegemist ülimugava lahendusega ka nuputelefonide kasutajatele.

«Kuigi statistika järgi on kõige rohkem mobiil-ID aktiivseid kasutajaid 30-40-aastaste hulgas, siis eakamad on lausa 90-aastased või vanemadki. Ka üldist M-ID kasutajate hulga kiiret kasvu vaadates võib kinnitada, et M-ID on kasulik ja lihtne kõikide jaoks sõltumata soost ja vanusest,» ütles  Pihl.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles