Apple on lähedal kogu Šveitsi käekellatööstuse seljatamisele (4)

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple Watch
Apple Watch Foto: SCANPIX

Uuringufirma Strategy Analytics andmetel tarniti maailmas eelmise aasta neljandas kvartalis kokku 8,1 miljonit nutikella, samas kui klassikaliste Šveitsi käekellade tarneks oli vaid 7,9 miljonit ühikut, kirjutab Quartz.

Tegu oli esimese kvartaliga, mil nutikellade tarne ületas Šveitsi käekellatootjate vastavaid näitajaid.

Kõikidest maailmas eelmise aasta viimases kvartalis tarnitud nutikelladest moodustasid Apple´i Apple Watchid 63 protsenti, teisel kohal oli tootjatest Samsung. See tähendab, et ka nutitelefonide tööstust valitseva kahe suurettevõtte arvele läks igast kümnest toodetud nutikellast kaheksa.

Seejuures on Apple´i tulemus eriti muljetavaldav, kuna Watchi turuletulekust pole praeguseks möödas veel aastatki.

Aasta-aastalt kasvas nutikellade tarne 2015. aasta viimasel kolmel kuul 315,6 protsenti, samal ajal oli Šveitsi kellade tarne 4,8 protsenti languses.

Traditsiooniliste kellatootjate jaoks tunneli lõpus valgust ei paista. Šveitsi käekellatööstuse andmetel langes kohalike tootjate tarne jaanuaris Hiina turu kokkukuivamise kokku umbes 8 protsenti.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles