Samsung selle aasta tipptelefoni S7: veekindel ja paremad pildistamisomadused

Aivar Pau
, tehnika.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samsungi mobiiliäri juht DJ Koh
Samsungi mobiiliäri juht DJ Koh Foto: LLUIS GENE/AFP

Lõuna-Korea tehnoloogiahiid Samsung esitles Barcelonas algaval MWC tehnikamessil oma selle aasta tipptelefoni  Galaxy S7 ja selle kumera ekraaniga versiooni nimelaiendiga Edge.

Samsungi tootestrateegia juhi Justin Denisoni sõnul on uuel telefonil kaamera võrreldes eelkäijaga tulnud tagakülje tasapinnale lähemale. Ekraani suuruseks on S7-l 5,1 ja S7 Edge'il 5,5 tolli. Seadme uus Always-On ekraan reageerib kergelt nii mängimisel kui tööd tehes.

Ekraaniks on telefonil maailma viimane sõna  - Super AMOLED QHD-kvaliteedua 16 miljoni värviga displei, mis reageerib Samsungi telefoni jaoks uudsena puudutuse tugevusele – iPhone’ide puhul kannab see funktsionaalsus nime 3D Touch, Samsungil Force Touch. Resolutsiooniks 1440 x 2560 pikselit, mis teeb pikslitiheduseks ülihea näitaja 576 ppi. Kaetud on ekraan Gorilla Glass 4 kaitseklaasiga. Veekindluse näitajaks on telefonil IP68, mis peaks tagama kuni meetrises vees pooletunnise veekindluse. Telefon on ümbritsetud alumiiniumraamiga.

Telefon tuleb välja kolme põhimälu versiooniga: 32, 64 ja 128 GB. Taaskord on telefonil olemas kuni 200 GB MicroSD mälukaardi lisamise võimalus, lisaks saavad kõik seadme kasutajad enda käsutusse soovi korral Microsofti Onedrive pilveteenuses 116 GB tasuta mälumahtu. Operatiivmälu ehk RAMi on telefonil 4 GB.

Foto: ALBERT GEA/REUTERS

Operatsioonisüsteemiks on telefonil Android 6.0 Marshmallow ja protsessoriks kaheksatuumaline Qualcomm MSM8996 Snapdragon 820. Telefonil on sõrmejäljelugeja kõrval ka iiriseskänner.

Oodatult on kasvanud aku mahutavus – S7 aku näitajaks on 3000 mAh ja Edge-versioonil 3600 mAh. Laadida saab neid nii juhtmega kui juhtmevabalt.

Sisseehitatud jahutussüsteem hoiab seadet ülekuumenemise eest. Mängijaid peaks rõõmustama uus lisa: Game Launcher, mis lubab kasutajatel akut säästa ja vähendab sissetulevate teadete hulka. Täiustus võimaldab mängutulemusi protokollida või jagada neid ekraanil mängukaaslastega. Vulkan API kasutamine võimaldab akut säästes mängida kõrgresolutsioonilise graafikaga mänge.

Telefoni põhikaamera on 12-megapiksline – see on siis vähemalt selle näitaja osas tagasiminek eelmise mudeli 16-megapikslilt. Küll aga on kasvanud objektiivi valguse läbilaskevõime – selleks näitajaks on f/1,7 -, mis peaks eriti heaks muutma pildikvaliteedi kehvades valgusoludes pildistades. Lisaks automaatne näotuvastuse funktsioon ning auto HDR. Esikaameral on megapiksleid 5.

«Samsung Galaxy S7 and Galaxy S7 edge on varustatud esmakordselt nutitelefoni ehitatud  Dual Pixel kaameraga, mis annab isegi vähese valgusega senisest eredamad ja teravamad pildid. Tänu revolutsioonilisele Dual Pixel tehnoloogiale, suurema eraldusvõimega läätse laiemale avale ja pikslite suuremale arvule on kaamera katik kiirem ning automaatne fokusseerimine isegi vähese valgusega kohtades korrektsem. Uus kaamerarežiim Motion Panorama elavdab traditsioonilisi panoraamfotosid ja annab kasutajale täiesti uue kogemuse ümbritseva jäädvustamisel,» teatas Samsung.

Foto: LLUIS GENE/AFP

Galaxy S7 ja Galaxy S7 edge tulevad müügile Eesti suuremates elektroonikapoodides ja mobiilioperaatorite esindustes 11. märtsil ning nende hinnad algavad vastavalt 709 ja 809 eurost. Telefonid on esialgu saadaval kahes värvitoonis: kuldne ja must. Seadmeid saab ette tellida 6. märtsini, kõigile ettetellijatel annab Samsung tasuta kaasa Gear VR virtuaalreaalsusseadme.

Telefonide spetsifikatsioon:

 

Galaxy S7

Galaxy S7 edge

OS

Android 6.0 (Marshmallow)

Network

LTE Cat.9(450/50Mbps)

* May differ by markets and mobile operators

Dimension

142.4 x 69.6 x 7.9mm, 152g

                150.9 x 72.6 x 7.7mm, 157g

AP

Octa core (2.3GHz Quad + 1.6GHz Quad), 64 bit, 14 nm process

Quad core (2.15GHz Dual + 1.6GHz Dual), 64 bit, 14 nm process

* May differ by markets and mobile operators

Memory

4GB RAM (LPDDR4), 32/64GB (UFS 2.0)      + microSD (up to 200GB)

Display

5.1” Quad HD Super AMOLED

2560 X 1440 (577ppi)

                5.5” Quad HD Super AMOLED

                2560 X 1440 (534ppi)

                Edge Screen

Camera

Rear: Dual Pixel 12MP (F1.7), Smart OIS

Front: 5MP (F1.7)

Battery

3,000mAh

                 3,600mAh

Fast Charging both on wired and wireless. Wireless Charging compatible with WPC and PMA

Payment

NFC, MST

Connectivity

WiFi 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz), MIMO, Bluetooth® v 4.2 LE, ANT+, USB 2.0, NFC, Location

Sensors

Accelerometer, Proximity, RGB Light, Geo-magnetic, Gyro, Fingerprint, Barometer, Hall, HRM

IP Code

IP68

Audio

MP3, M4A, 3GA, AAC, OGG, OGA, WAV, WMA, AMR, AWB, FLAC, MID, MIDI, XMF, MXMF, IMY, RTTTL, RTX, OTA

Video

MP4, M4V, 3GP, 3G2, WMV, ASF, AVI, FLV, MKV, WEBM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles