LG uus lipulaev G5: metallümbris, vahetatav aku ja mälukaardi lisamise võimalus

Aivar Pau
, tehnika.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LG G5
LG G5 Foto: www.wired.com

Lõuna-Korea tehnoloogiaettevõte LG esitles täna Barcelonas toimuval MWC messil oma selle aasta tipptelefoni G5, millest loodab suurt konkurenti Samsungi Galaxy S7-le ja Apple’i iPhone 7-le.

Telefonil on terviklik alumiiniumist korpus ning müügile tuleb see neljas värvitoonis: hõbe, titaan, kuldne ja roosa. Protsessoriks on Qualcomm Snapdragon 820, millel 4 GB operatiiv- ja 32 GB põhimälu, lisaks võimalus sisestada kuni 2TB mahuga mälukaart. Slide-out aku mahutavuseks 2800 mAh ja see on vahetatav seadme alumise otsa kaudu. Juhtmevaba laadimise võimalus telefonil puudub.

Operatsioonisüsteemiks on telefonil uusim Android 6.0 Marshmallow. 3D Arc Glass'iga kaetud ekraani diagonaaliks on 5,3 tolli, selle resolutsioon on 2560x1440 (QHD) ja pikslitihedus 554ppi.

G5 erilisemaks omaduseks on selle pidevalt sisselülitatud ekraaniosa, millel saab seadet «äratamata» vaadata kellaaega, aku olekut ja programmide märguandeid. LG teatel kulutab see funktsionaalsus  vaid 0,8 protsenti akumahust tunnis.

LG G5 nutitelefonil on päevavalguse režiim Daylight Mode, mis tunneb ära ümbritsevad valgusolud ja suurendab või vähendab automaatselt ekraani heledust kuni 850 nitti.

LG G5-l on kaks põhikaamerat – üks 8-megapiksline 78-kraadise ja teine 16 megapiksline 125-kraadise vaateulatusega. Lainurk objektiiv muudab lihtsamaks suurema vaatenurgaga piltide jäädvustamise ilma objektist kaugemale minemata. Telefoni esikaamera on 8-megapiksline. 

Seadme akupessa saab lisada mitmeid lisamooduleid – näiteks LG CAM Plus mooduli, mis suurendab aku mahutavust 1200 mAh võrra ning teeb mugavamaks kaamera kontrollimise – näiteks muutub sellel käsitsi kontrollitavaks objektide suumimine. Sellel on veel sisselülitamise, säri ja salvestamise nupud. Lisaks pakub see intuitiivset autofookust ning särituslukku, mida tavaliselt pakuvad vaid digikaamerad.

Teiseks selliseks mooduliks on Hi-Fi Plus audiopleier koos B&O Play’ga - Hi-Fi DAC audiopleier, mis toetab 32-bitist ja 384KHz kõrglahutusega audio taasesitust. Seda saab kasutada nii LG G5 moodulina kui ka eraldiseisva Hi-Fi pleierina, ühendudes iga nutitelefoni või arvutiga.

LG Hi-Fi Plus lisamoodul (LG)
LG Hi-Fi Plus lisamoodul (LG) Foto: LG

Telefonil on USB-C 2.0 port, millel on ka USB 3.0 tugi. Ühenduseks veel NFC, Bluetooth 4,3, WiFi 802.11 a, b, g, n, ac. Lisaks IR-port. Telefon kaalub 159 grammi. Seadme sisselülitamisnupp on varustatud sõrmejäljelugejaga.

LG esitles täna ka terve rea G5-ega seotavaid lisasid nimega LG Friends. Sellisteks on näiteks 360 CAM, 360 VR prillid, Rolling Bot nimeline pöörlev kaamera, Tone Platinum kõrvaklapid ja Smart Controller droonidelt võetava otsepildi jälgimiseks ja juhtimiseks.

Telefoni põhiomadused:

  • Kiibistik: Qualcomm® Snapdragon™ 820 protsessor
  • Ekraan: 5.3-tolline Quad HD IPS Quantum ekraan (2560 x 1440 / 554ppi)
  • Mälu: 4GB LPDDR4 RAM / 32GB UFS ROM / microSD (kuni 2TB)
  • Kaamera: tagumine: standard 16MP, lainurk 8MP / eesmine: 8MP
  • Aku: 2,800mAh (eemaldatav)
  • Operatsioonisüsteem: Android 6.0 Marshmallow
  • Mõõtmed: 149.4 x 73.9 x 7.7~8.6mm
  • Kaal: 159g
  • Võrk: LTE / 3G / 2G
  • Ühenduvus: Wi-Fi 802.11 a, b, g, n, ac / USB Type-C 2.0 (3.0 sobivusega) / NFC / Bluetooth 4.2
  • Värvivalik: hõbe/ titaan / kuldne / roosa

Telefoni ametlik video:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles