Video: Eesti turule jõuab seenioritele mõeldud nutitelefon

Aivar Pau
, tehnika.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Doro 8030
Doro 8030 Foto: Doro

Tehnoloogiatootja Doro tutvustab täna algaval tehnoloogiamessil Mobile World Congress nutitelefoni Doro 8030, mis on mugava ja lihtsa kasutajaliidesega mõeldud spetsiaalselt vanemale kasutajale.

Eestis märtsis müügile jõudva l 4G-nutitelefonil on lisaks mugavale kasutajaliidesele ka  mitu tootja  enda arendatud mobiilirakendust, mis pakuvad täiendavat kasutajatuge.  Seetõttu sobib telefon suurepäraselt ka neile, kel puudub varasem nutiseadme kasutamise kogemus.

Näiteks avaneb Doro 8030 aktiveerimisel küsimustik, mis näitab, kuidas kasutada maksimaalselt kõiki nutiseadme pakutavaid võimalusi. Mobiilirakendused on tähistatud nii ikoonide kui verbidega, mis annavad täpsemat infot rakenduse sisu kohta ja juhiseid telefoni kasutajale – näiteks «Helista» (Call) või «Saada» (Send).

Doro läbi viidud uuring näitas, et nutitelefoni omanike osakaal üle 65-aastaste seas kasvab igal aastal ligi 11 protsenti. Praeguseks omab nutiseadet ligi 40 protsenti seenioritest ning tendents näitab, et see arv kasvab 2016. aasta jooksul veelgi. Järgmise telefoniostuga plaanib nutiseadme hankida 60 protsenti üle 65-aastastest.

Telefon laadijas
Telefon laadijas Foto: Doro

Doro Põhjamaade ja Balti riikide piirkonna juhi Johnny Davou sõnul on Doro 8030 disainimisel peetud silmas lihtsust ja kasutajamugavust.

«Aina rohkem seenioreid soovib saada osa uuemast tehnoloogiast, kuid takistusteks on see, et neil puudub varasem nutitehnoloogia kasutamise kogemus ning enamik nutiseadmeid ei vasta nende vajadustele ega oskustele. Doro 8030 loogiline kasutajaliides ja toetavad rakendused aitavad võtta maksimumi kõikidest selle nutitelefoni pakutavatest võimalustest,» rääkis Davou.

Doro 8030 on teine 4G-nutitelefon Doro juhtmevabade seadmete hulgas. Doro 8030 tuleb Eestis müügile märtsi keskel juhtivate mobiilioperaatorite esindustes hinnaga 199 eurot.

Doro AB on Rootsi börsiettevõte, mille aktsiad on noteeritud Nasdaq OMX Stockholmi börsil põhjamaiste väikeettevõtete listis. Ettevõtte müügitulu oli 2015. aastal 1836 miljonit Rootsi krooni ehk 194 miljonit eurot. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles