Huawei toob turule Windows 10 põhise MateBooki

Aivar Pau
, tehnika.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Huawei MateBook
Huawei MateBook Foto: Huawei

Hiina tehnikatootja Huawei tutvustas Mobile World Congressil ärikasutajatele suunatud 2-in-1 sülearvutit ja mobiilset seadet Huawei MateBook.

MateBook on varustatud 6. generatsiooni Intel Core M-seeria protsessoriga ja Microsofti Windows 10 operatsioonisüsteemiga. «Meie koostöö Huaweiga on hea näide aina kasvavast Windows 10 seadmete ökosüsteemist,» ütles Microsofti globaalse OEM segmendi asepresident Peter Han.

MateBooki korpus on tehtud alumiiniumist, seadmel on 12-tolline IPS multi-touch-ekraan resolutsiooniga 2160x1440. Seadmel on kuni 8GB LPDDR3 mälu ja SSD mahuga 512GB, seadmel puudub jahutamiseks ventilaator.

MateBooki 33,7 Wh liitiumakuga saab näiteks üheksa tundi internetti kasutada või 29 tundi muusikat kuualata. Aku saavutab 100-protsendilise laetavuse kahe ja poole tunniga. Seade kaalub 640 grammi.

MateBook on varustatud sõrmejäljelugejaga, mis toetab 360-kraadist puutetundlikku tuvastamist, et vähendada  ebaõnnestunud autentimiste arvu. MateBooki ekraani saab avada ühe puudutusega ja see on kiireim turul saadaolev tehnoloogia. Lisaks on MateBook varustatud mobiilse WiFi kuumkohaga, tänu millele saavad kasutajad olla ühenduses ka siis, kui tavapärane internetiühendus puudub.

Kiire ja mugav andmeedastus nutitelefoni ja seadme vahel võimaldab dokumente ühest seadmest teise lohistada.

Seadme klaviatuuri ümbris on valmistatud PU nahast, mis on vastupidav ja kaitseb klaviatuuri. Klaviatuuril on 1,5 mm sügavused klahvivajutused ja nn chiclet-klahvidisain, mis tänu suuremale klahvipinnale vähendab tippimisel tekkivaid eksimusi.

Sisseehitatud puuteplaat kasutab multi-touch-tehnoloogiat, MateBooki lisaseade puutepliiats MatePen pakub 2048 sensitiivsuse taset. MatePen toetab graafilisi ja matemaatilisi funktsioone ning seda saab kasutada laserpointerina ettekannete tegemisel.

Uus MateBook jõuab lähikuudel müügile Aasias, Euroopas ja Põhja-Ameerikas. Seade on saadaval kahes värvitoonis: hall ja kuldne. MateBooki hind algab 799 eurost.

Ka Lõuna-Korea tehnoloogiatitaan Samsung tuli sel kuul Monacos toimunud Euroopa Foorum 2016 messil üllatusena välja ka oma esimese Windows 10 platvormi kasutava kaks-ühes tahvelarvutiga Galaxy TabPro S.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles