Leht: USA nõuab Volkswagenilt pettuse heastamiseks elektriautodele keskendumist

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volkswagen
Volkswagen Foto: TOBIAS SCHWARZ/AFP

Saksamaa ajalehe Welt am Sonntag andmetel on USA võimud esitanud eelmisel aastal diiselmootorite emissiooninäitajate võltsimisega vahele jäänud autotootjale Volkswagen ettepaneku heastada pettus elektriautode tootmise laiendamise abil.

Volkswageni kontsern on hetkel läbi rääkimas USA keskkonnakaitseagentuuriga (EPA), et leida sobiv lahendus rohkem kui 600 000 sõiduki emissiooninäitajate normide piiresse viimiseks.

Welt am Sonntagi andmetel on EPA esitanud Volkswagenile plaani, mille kohaselt võiks autotootja hakata oma Tennessee osariigis Chattanoogas asuvas tehases tootma elektriautosid ning aidata samal ajal ehitada kogu riiki katvat elektriautode laadimispunktide võrgustikku.

Ajaleht ei täpsustanud seda, kas EPA soovi kohaselt peaks Volkswagen hakkama oma tehases ehitama täiesti uusi elektriautosid või laiendama seal juba olemasolevate mudelite tootmist.

Volkswagen, mis plaanib USA võimudele pettusega seotud raporti esitada aprillikuuks, ei soovinud teemat lehele kommenteerida.

Autotootja on varasemalt tunnistanud, et muutis spetsiaalse tarkvara abil maailmas kokku 8,5 miljoni diiselmootoriga sõiduki emissiooninäitajaid, et viia need erinevatel turgudel kehtivate standarditega vastavusse

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles