Huawei juht: viie aasta pärast oleme maailma suurim nutitelefonitootja (3)

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Huawei logo.
Huawei logo. Foto: SCANPIX

Hiina telekomiseadmete tootja Huawei tegevjuht Richard Yu ütles Barcelonas toimuval MWC tehnoloogiamessil ajakirjanikele, et viie aasta pärast on ettevõte jätnud nutitelefonide turu liidrid Apple´i ja Samsungi selja taha, kirjutab Wall Street Journal.

Yu rääkis ajakirjanikele, et vaid mõned aastad tagasi nutitelefonide turule sekkunud ettevõttel on oma brändi tuntuse kasvatamisel käia veel pikk tee, samas usub ta aga oma toodete kvaliteeti.

«Me oleme pigem tagasihoidlikud ning me teame, et meie bränd ei ole kõige tuntum,» tunnistas Yu.

Huawei on erinevate uuringufirmade andmetel hõivanud maailmas nutitelefonide tootjate seas kolmanda positsiooni ning varasemalt peamiselt telekomiseadmete tootjana tuntud ettevõtte ambitsioonid on veelgi kõrgemad.

Yu lubas teisele kohale tõusta juba kahe aasta pärast ning maailma suurima nutitelefonitootja tiitli haarata viie aasta pärast. See tähendaks vastavalt Apple´i ja Samsungi tulemuste ületamist.

«Meie konkurentidel on tugevad brändid, kuid meil on palju paremad tooted,» väitis Yu enesekindlalt.

Eelmisel aastal oli uuringufirma Gartner andmetel Huawei käes 7,3 protsenti nutitelefonide maailmaturust. Yu lubas jõuda 15 protsendini «kiiresti» ning viie aasta pärast kindlustada 25 protsendi suurune turuosa, mis oleks piisav, et jätta Samsung selja taha.

«See on minu eesmärk, kuid meie kasv on alati suurem, kui meie prognoosid,» ütles Yu.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles