Sony tuliuute Xperia X nutitelefonide kaamerad ennustavad liikuja suunda (1)

Aivar Pau
, tehnika.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sony Xperia XA MWC näitusel
Sony Xperia XA MWC näitusel Foto: JOSEP LAGO/AFP

Sony esitles täna Barcelona mobiilinäitusel oma uue Xperia X-seeria mudeleid, mis on tootja eelkäijatega võrreldes saanud targema kaamera ja kohendatud välimuse.

Uusi mudeleid on kokku kolm: Xperia X, Xperia X Perormance ja Xperia XA ning müügile jõuavad need sel suvel. Tootja ise kirjeldas uut seeriat  osas laiemast plaanist - «kommunikatsioonitulevikust, kus meid ümbritsevad ühendatud seadmed  võimaldavad muuta viisi, kuidas me maailmaga suhtleme».

Sony telefonidele omaselt on nende tugevaimaks küljeks kaamerad ja nii ka selle seeria puhul. Eeltoodutest kahel esimesel mudelil on põhikaameral megapiksleid tublisti – 23 - ning uudsena on need varustatud ennetava hübriidse autofookusega. See tähendab, et kaamera jälgib liikuvat objekti ja proovib ennustada, mis suunas see liigub ning seeläbi seda ennetavalt teravustada. XA mudeli põhikaamera on 13-megapiksline. Ava näitajaks on kaamerail f1/2.3 .

Telefone asutakse tootma neljas värvitoonis – valge, grafiitmust, laimikuldne ja roosakas-kuldne. Ekraani diagonaaliks on kõigil 5 tolli ning selle resolutsiooniks 1080p (XA-l 720p). Platvormiks uusim Android numbriga 6.0. Operatiivmälu on seadmeil 3GB (XA-l 2 GB) ja salvestusmälu 32 GB (XA-l 16 GB), mis on suurendatav MicroSD abil kuni 2000GB.

Kahel kallimal mudelil on sisselülitamisnupu sisse ehitatud sõrmejäljelugeja – seda sarnaselt eelmistele Z5-klassi seadmetele.

Kahtlusi võib tekitada seadmete aku vastupidavus, mis XA-l on näitajaga 2300 mAh, X-il 2620 ja Perfomance’il 2700 mAh. Kuid  - mitte just rekordsuurtele näitajatele vaatamata lubab Sony, et nende aku peaks tavakasutuse korral vastu idama isegi kaks ööpäeva. Kõik kolm mudelit tulevad turule ka kahe SIM-kaardiga versioonis.

Xperia Eye Connect
Xperia Eye Connect Foto: JOSEP LAGO/AFP

Koos telefoniga esitles Sony eile ka sellega seonduvaid vidinaid Xperia Ear kõrvaklappi (annab kõürvas kandes jooksvat infot ja uudiseid) ja Xperia Eye riietel või kaelas kantavat kaamerat.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles