Galerii: Britid ehitasid 2000-hobujõulise superauto (3)

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Märtsi alguses toimuval Genfi autonäitusel tutvustab Briti superautotootja Arash Motor Company uut versiooni mudelist AF 10, kirjutab Autocar.

AF 10 esimest versiooni tutvustati juba 2008. aastal, kuid käesoleva aastal avalikkuse ette jõudva sõidukiga ei ole sel enam suurt midagi peale nime ühist.

Uue AF 10 šassii on valmistatud süsinikfiibrist ning koosneb 13 osast, vana versiooni seitsmeliitrine Corvette Z06 pärit V8 bensiinimootor on asendatud viieosalise hübriidsüsteemiga.

Nimelt on kasutusel neli elektrimootorit ning üks bensiinimootor. Iga elektrimootori võimsuseks on 295 hobujõudu (220kW) ning V8 silindriasetusega ülelaadimisega bensiinimootori vastav näitaja küündib 900 hobujõuni (671kW).

See teeb auto koguvõimsuseks 2080 hobujõudu (1551kW), mis võimaldab autol jõuda nullist sajani 2,8 sekundiga ning saavutada tippkiiruseks 320 km/h.

Täpsemat tehnilised andmed avalikustatakse ilmselt Genfis. Teada on, et auto hakkab maksma üle 1,2 miljoni euro.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles