Sharp müüdi Apple´i tootmispartnerile maha

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sharpi reklaamid Tokyo metroos.
Sharpi reklaamid Tokyo metroos. Foto: SCANPIX

Mitmeid aastaid pankroti äärel vaevelnud Jaapani tehnoloogiaettevõte Sharp teatas, et nõustus Taiwani elektrooonikatootja Foxconni ostupakkumisega, kirjutab The Verge.

Foxconn saab Sharpis ohjad enda kätte umbes 700 miljardi jeeni suuruse tehinguga (5,7 miljardit eurot), millega kontrollitakse kokku  65,9 protsenti ettevõttest.

Tegu on ühe Jaapani ajaloo suurima ülevõtutehinguga välisettevõtte poolt.

Foxconni president Terry Gou tunnistas meediale, et on üritanud juba viimased neli aastat Sharpile sobivat pakkumist esitada. Ainuüksi tänavu on juba esitatud 600 miljardi jeeni suurune pakkumine, mis Sharpi keeldumise tõttu tõsteti 659 miljardile jeenile. Kuna ka see ei andnud tulemust, tehti 700 miljardile jeeni suurune pakkumine, millega Jaapani ettevõte ka lõpuks nõustus.

Sharp on viimastel aastatel kannatanud hiigelkahjumite käes, kuid Gou plaanib ettevõttesse süstida miljardeid, et tõsta see maailma nutiseadmete ekraanide tootjate seas esiplaanile. Näiteks saaks Sharp edaspidi pakkuda Apple´ile OLED ekraane, mida ettevõte hetkel on sunnitud sisse ostma oma põhiliselt rivaalilt Samsungilt. Foxconnil on Apple´iga juba pikaaegne partnerlussuhe, just Taiwani ettevõtte tehastes pannakse kokku lõviosa menukatest nutiseadmetest iPhone ja iPad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles