Sharpi müügitehing pandi hiiglasliku valearvestuse tõttu viimasel hetkel ootele

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sharpi logo Tokio elektroonikapoes
Sharpi logo Tokio elektroonikapoes Foto: SCANPIX

Jaapani tehnoloogiaettevõttes Sharp enamusosalust omandada soovinud Taiwani ettevõte Foxconn teatas viimasel hetkel enne tehingu sõlmimist, et otsustas mõnede asjaolude välja selgitamiseni lepingu allkirjastamist edasi lükata, kirjutab Reuters.

Eile teatas juba aastaid pankrotiga silmitsi seisev Sharp, et nõustus Apple´i tootmispartnerina tuntud Foxconni ettepanekuga, mille järgi omandaks Taiwani ettevõte 700 miljardi jeeni (5,7 miljardit eurot) eest 65,9 protsenti Jaapani ettevõtte aktsiatest.

Vaid loetud tunnid hiljem teatas Foxconn, et ei allkirjasta lepingut, kuna on saanud uut informatsiooni, mille tõelevastavus tuleks enne juhtide käepigistust välja selgitada.

Kuigi kumbki ettevõte ei ole kommenteerinud, milles asi täpsemalt seisneb, on Reutersi allikate andmetel tegu Foxconni hiiglasliku valearvestusega.

Nimelt oli Taiwani ettevõte hinnanud tehingueelselt Sharpi finantsseisu palju paremaks, kui see tegelikult on. Foxconni hinnangul oli ettevõtte kohustuste koguväärtuseks umbes 100 miljardit jeeni (800 miljonit eurot), kuid Sharpile lähedalseisvad anonüümsed allikad kinnitasid Reutersile, et tegelikult on see summa kolm korda suurem. Foxconn avastas ilmselt selle valearvestuse viimasel hetkel ning seetõttu loobus ka ostutehingu allkirjastamisest.

Tänaseks on kokku lepitud ettevõtete juhtide kohtumine, ilmselt on uusi uudiseid oodata juba lähiajal.

Sharpi aktsia odavnes Foxconni otsuse peale 15 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles