Leht: Samsung ostab Jay Z muusikateenuse Tidal

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muusikateenuse Tidal omanik Jay Z
Muusikateenuse Tidal omanik Jay Z Foto: SCANPIX

New York Posti andmetel plaanib Lõuna-Korea tehnoloogiaettevõte Samsung üles osta muusikastriimimisteenuse Tidal.

Samsungi huvi Tidali vastu ei ole midagi uut, kuna vaid poolteist aastat vana teenusega seovad seda algusest peale mitmed partnerlussuhted. Viimati kulutas maailma suurim nutitelefonide tootja poplauljatari Rihanna uue albumi ja maailmatuuri reklaamimisele 28 miljonit dollarit. Rihanna on Tidalis partneriks ning plaadistab teenuse omaniku Jay Z firma Roc Nation alt.

New York Posti anonüümsete allikate andmetel on Lõuna-Korea ettevõte esitanud Jay Zle ostupakkumise, et lisada teenus oma suuremasse muusikaprojekti.

Allikas ei täpsustanud, kuidas plaanib Samsung Tidalit edaspidi kasutada, kuid ilmselt soovib Samsung luua selle baasil rivaali striimimisturu liidritele Spotify´le, Deezerile ja Apple Music platvormile.

Tidalile ja selle omanikele, kelleks on Jay Z ja Rihanna kõrval veel Nicki Minaj, Madonna ja Alicia Keys, oleks väljaost ilmselt heaks uudiseks. Kõrgkvaliteetse muusika striimimisele keskendunud teenus ületas alles hiljuti miljoni maksva kliendi piiri ning meediasse on lekkinud kuuldused ettevõtte finantsprobleemidest.

New York Posti hinnangul võiks tehingu suurus jääda umbes 100 miljoni dollari ümbrusesse.

Tidali eelkäija asutati Norra/Rootsi ettevõtte Aspiro poolt 2014. aastal  2015. aastal ostis selle 56 miljoni dollariga üles Jay Z ettevõte Project Panther ning teenus sai nimeks Tidal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles