Kõnekaardi surma pole veel lähiaastatel karta

Aivar Pau
, tehnika.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elisa
Elisa Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti kõnekaardituru liider Elisa ennustab sellele lepinguta teenusele veel vähemalt mõneaastast jätku.

Elisa erakliendiüksuse Andrus Hiiepuu sõnul on kõnekaarditurg üldiselt Eestis kahanemas, sest paljud kliendid on valinud lepingulise teenuse, kus hinnad on viimastel aastatel muutunud vägagi taskukohaseks.

«Kuigi kõnekaarditurg ilmselgelt väheneb, ei näe ma siiski võimalust, et see lähiaastatel üldse kaoks. Eestis on kõnekaardil oma kindlad sihtrühmad, kes ei soovi lepingulist teenust kasutada ning tänu sellele jääb ka see lahendus ikkagi püsima,» arvas Hiiepuu.

Tehnilise järelevalve ameti  hiljutise statistika kohaselt on Eesti mobiilsideoperaatoritest kõige enam kõnekaardi kliente Elisal, kelle kõnekaardituruosa ulatus aastal 2015 37 protsendini. Samal ajal jäi EMT (nüüd Telia)  turuosa mullu 35,4 protsendi ning Tele2 oma 27,6 protsendi juurde.

Kõnekaardi kliente oli Elisal TJA 2015. aasta viimatise statistika alusel 147 000, Telial  140 000 ning Tele2-el 109 000.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles