Taxify arvab end olevat taksonduse turuliider (1)

Aivar Pau
, tehnika.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taxify taksoäpp.
Taxify taksoäpp. Foto: Eero Vabamägi

Varem end taksoettevõtetest kindlameelselt distantseerinud Taxify on nüüd pelgalt tellimisäpiks olemise rollist loobumas ja asunud ise looma statistikat, mille kohaselt arvab end olevat Baltimaade turuliider nii taksonduses kui sõidujagamises.

Taxify statistika kõlab seejuures muljetavaldavalt: «Eestlaste loodud Taxify on tõusnud Baltikumis turuliidriks nii taksode kui sõidujagamise valdkonnas. Tänaseks on Taxify käes Eestis 40 protsenti, Lätis 20 protsenti ja Leedus 15 protsenti kõikidest taksode ja sõidujagamiste tellimustest. Taksotellimuste osakaal Taxifys on Tallinnas tänaseks 86 protsenti ning sõidujagamiste osa 14 protsenti.»

Kui aga Taxifylt uurida, millisele uuringule sellised numbrid tuginevad, siis selgub, et tegemist on ettevõtte enda hinnanguga turumahtude kohta.

Sama – ettevõtte enda hinnangu – kohaselt on Tallinnas taksotellimuste osakaal ettevõttesiseselt 86 protsenti ning sõidujagamiste osa 14 protsenti.

Mis puutub kuumaks teemaks olevasse sõidujagamisse, siis selle osakaal on kõigist tellimustest küll väike, kuid on samas nii sõitjate kui sõitjate huvist lähtuvalt kiires kasvutrendis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles