Samsung asus mobiilidele tootma 256-gigabaidist sisemälu (2)

Aivar Pau
, tehnika.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samsungi uued mälukaardid
Samsungi uued mälukaardid Foto: Ssmsung

Maailma mobiilituru liider Samsung teatas, et on asunud tootma mobiilidele kiipi, mis annab tippklassi mobiilidele kuni 256 GB sisseehitatud mälu ja võtab sellega arvutitelt veel ühe olulise eelise  telefonide ees.

Võrdluseks - nädala eest esitletud Samsungi uusimal telefonil Galaxy S7 on sisemälu 32 GB. Uued kiibid põhinevad UFS 2.0 (Universal Flash Storage) standardil ning need on kaks korda kiiremad, kui arvutites kasutatavad SATA SSD mäluseadmed, ütles Samsungi asepresident Joo Sun Choi ettevõtte teadaande kohaselt.

UFC-tehnoloogia võimaldab ühes sekundis käsitseda 45 000 operatsiooni sekundis ning lugeda andmeid kiirusega 850 MB/s. Andmeid kirjutada suudab ta kiirusega 260 MB/s, mis on ligi kolm korda enam kui parimatel microSD-kaartidel.

Nende numbrite reaalseks tulemuseks kasutajate jaoks on see, et suure displeiga telefonidel on näiteks võimalik jagatud ekraani ühes otsas vaadata muretult 4K-kvaliteedis videot ja laadida selle teises osas samal ajal pilte või otsida ja salvestada telefoni järelvaatamiseks mõnda filmi.

Nimelt võimaldab 256 GB mälu talletada oma telefoni lausa 47 Full HD kvaliteedis täispikka filmi. Uue USB 3.0 standardit kasutavad seadmed võimaldavad ühe 90-minutilise filmi arvutist mobiili liigutada kõigest 12 sekundiga.

Samsungi uued kiibid on ka äärmiselt väiksed, isegi kompaktsemad kui välised microSD-kaardid.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles