Elisa Eesti juht pankadest: vereimejad, laisad ja ahned (12)

Aivar Pau
, tehnika.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elisa Eesti juht Sami Seppänen
Elisa Eesti juht Sami Seppänen Foto: Mobiilifoto

Kramplikult oma positsioonidest kinnihoidvatest klassikalistest pankadest on oma laiskuse, ahnuse ja vereimemisega kujunenud veebiteenuste suurimad pidurid, leiab Elisa Eesti juhatuse esimees Sami Seppänen.

«Ma ei ole pankade suur fänn, kuna nad küll ütlevad, et on konservatiivsed ja räägivad mingisugusest turvalisusest, kuid tegelikult on asi ahnuses ja laiskuses. Pankade jäikus on täna ülisuur pidur võrgus toimuvale kaubandusele ja virtuaalsetele teenustele,» ütles Sami Seppänen Kuku raadio tänases «Digitunni» saates.

Seppäneni hinnangul soovivad pangad hoida oma ülisuuri kasumeid ja on just sellega kujunenud tohutuks arengupiduriks. Küll aga kiitis Elisa juht näiteks selliseid kaasaegseid finantsteenuseid nagu PayPal: «Nende järgmise kolme aasta plaanid on väga seksikad – nad hoolivad tõesti tarbijate vajadustest ning on loomas mugavat, turvalist ja kiiret makseteenuse keskkonda, millega saavad ühineda nii nii tarbijad, kauplejad kui kõik teised.»

«Vereimejad ja väärtuse mittelisajad – ehk siis pangad – jäävad  õnneks sellistele teenustele ainult ressursi pakkujateks,» arvas Seppänen.

Kuula tänast saadet allolevast pleierist, makseteenustest räägiti alates 29. minutist.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles