Galerii: Aston Martin tutvustas uut tippmudelit

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Briti autotootja Aston Martin tõstis eile toimunud Genfi automessi pressipäeval katte oma uuelt tippmudelilt DB11, kirjutab Auto Express.

DB11 on Aston Martini kõige olulisem mudel pärast 2003. aastal esitletud DB9t. Ühtlasi on tegu autotootja ajaloo kõige võimsama DB seeria mudeliga. Auto jõuab müügisalongidesse juba sügisel, hinnasildilt leiab 200 000 euro ümbrusesse jääva numbri.

DB 11 esiosa on koheselt äratuntav, kuid samas on võimalik aru saada, et peale kümmet aastat kestnud sarnaste mudelite tootmist liigub Aston Martin disainiga uues suunas. Autotootja tootejuht Ian Minards ütles Auto Expressile, et disaini on muudetud nii palju, et «isegi tegevjuhi Andy Palmeri ema on võimeline mudelitel vahet tegema.»

Auto on varustatud topeltturboga V12 mootoriga, mille võimsuseks on 600 hobujõudu. Nullist sajani kiirendab DB11 vaid 3,9 sekundiga, tippkiirus on piiratud 320 km/h peale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles