Brasiilia võimud arreteerisid Facebooki tippjuhi

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sao Paulos asuv eeluurimisvangla, kuhu eile viidi Facebooki kohaliku üksuse juht Diego Dzodan.
Sao Paulos asuv eeluurimisvangla, kuhu eile viidi Facebooki kohaliku üksuse juht Diego Dzodan. Foto: SCANPIX

Sao Paulo politsei arreteeris eile sotsiaalvõrgustiku Facebook Lõuna-Ameerika üksuse juhi Diego Dzodani, kirjutab BBC.

Politsei teatel oli arreteerimise põhjuseks Dzodani korduv kõrvalehoidmine kohtu käskude täitmisest. Nimelt nõudsid võimud sotsiaalvõrgustikult abi narkootikumide vedamisega seotud kriminaalasja lahendamisel. Väidetavad kurjategijad kasutasid omavaheliseks suhtluseks Facebooki omanduses olevat sõnumirakendust WhatsApp ning võimude väitel on nende sõnumite sisu üleandmine kriminaalasja lahendamiseks ülimalt vajalik. Facebook on kasutajate privaatsuse kaitsmisele viidates sellest aga keeldunud ning ettevõttele oli varem seetõttu määratud ka kaks trahvi. Detsembris peatati sellise probleemiga seoses Brasiilias kaheks ööpäevaks WhatsApi teenuse pakkumine.

Facebook teatas ametlikus avalduses, et on Brasiilia võimude ekstreemsetes meetmetes äärmiselt pettunud, väites ühtlasi, et ettevõte on alati teinud riigiga igakülgset koostööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles