Tööportaal Jobbatical kaasas kaks miljonit dollarit investeeringuid

Aivar Pau
, tehnika.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jobbatical
Jobbatical Foto: Internet

Mainekas riskikapitali ettevõte Union Square Ventures ning Euroopa riskikapitalist Saul Klein oma ettevõttega LocalGlobe investeerisid koos eestlaste SmartCapiga tehnoloogiavaldkonna tööportaali Jobbatical 2 miljonit USA dollarit (1,9 miljonit eurot).

Riskikapitaliettevõtte Union Square Ventures partnerid haldavad kuues fondis kokku miljardi dollari ulatuses varasid ning selle investeeringute hulka kuuluvad sellised ettevõtted nagu Twitter, Kickstarter, Etsy ja Soundcloud.

Riskikapitali ettevõte LocalGlobe on aga investeerinud enam kui 100 idufirmasse, nagu näiteks Zoopla, Secret Escapes, Graze, Moo, Kano, LoveFilm ja TransferWise.

Tallinnas peakorterit omava Jobbaticali eesmärk on luua lühiajaliste projektide tööbörs oskustöölistele tehnoloogiavaldkonnas üle kogu maailma. Selle asutasid 2014. aasta juunis Karoli Hindriks, tema vend Ronald Hindriks ja Allan Mäeots.

Portaali andmebaasis on tänaseks andmed üle 30 000 inimese kohta ning esimese aasta jooksul on neist töö leinud 300. Aasta jooksul kasutas platvormi üle 1200 ettevõtte enam kui 40 riigis.

Investeeringut plaanitakse kasutada keskkonna arendustöödeks ning tootemeeskonna kolmekordistamiseks. Lisaks kasvab turundusmeeskond ning avatakse harukontor Singapuris.

«Meie eesmärk Jobbaticalis on aidata maailmas ehitada järgmise põlvkonna Silicon Valley’sid – Lissabonist Kuala Lumpurini ja nii edasi, jättes inimeste värbamisel kõrvale geograafilise aspekti, nii et inimesi võetaks tööle oskuste, mitte niivõrd passi alusel,» ütles Karoli Hindriks.

«Kümne aasta eest oleks olnud harukordne, et talent New Yorgi linnast kaalub karjääri Tallinnas. Täna on inimesed avatumad võtma riski kolida tundmatusse paika ning ainuüksi see meelsus annab riikidele nagu Eesti võimaluse meelitada enda juurde inimesi, kes aitavad ehitada globaalseid ettevõtteid ning luua juurde töökohti,» lisas Hindriks. 

PWC uuringu kohaselt on 71 protsenti tänapäeva noorte põlvkonnast valmis karjääri jooksul välismaal töötama.

Union Square Ventures’i partner Andy Weissman ütles, et Jobbatical aitab muu hulgas ettevõtetel ümber mõtestada oma personaliotsused, tehes neile rahvusvahelise värbamise sama lihtsaks ja sujuvaks kui kohaliku.

Jobbaticali portaalist leiab praegu näiteks pakkumisi tarkvaraarendajale Hong Kongis, kasutajakogemuse (UX) analüütikule Penangis, digitaalturunduse juhile Viinis ja sisukirjutajale Shanghais.

«Praegusel võrgustunud ajajärgul, kus idufirmad võivad sündida kõikjal, suudab Jobbatical jõuda meil globaalsete tehnoloogiatalentide mõttes piirideta maailmani. Töö olemus muutub kiiresti ning jagame täielikult visiooni, et ükskord võivad miljonid inimesed võtta 10 aasta jooksul 7-10 jobbaticali, selle asemel, et olla kogu aja samal kohal,» sõnas Saul Klein LocalGlobe’ist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles