Postimees tuli välja uute mobiilirakendustega (13)

Aivar Pau
, tehnika.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postimehe uus mobiilirakendus
Postimehe uus mobiilirakendus Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Postimees uuendas sel nädalal oluliselt oma mobiilirakendusi - need on uue disaini kõrval nüüd senisest palju kiiremad ja pakuvad mitmeid uusi funktsioone.

Postimehe peatoimetaja asetäitja Aivar Reinapi sõnul on mobiil selgelt tulevikus peamine kanal, mille kaudu lugejad uudiseid tarbivad, mistõttu oli hädavajalik ehitada lugejate jaoks mobiilidele kohane lahendus.

«Kui siiani oli meie mobiililahendus pigem arvuti peegeldus, siis uus on loodud mobiilivõimalusi ja kasutajate harjumusi silmas pidades,» lisas Reinap. «Mobiilis soovib lugeja pidevalt saada uuenevat informatsiooni, mistõttu ka meie uus lahendus võimaldab olla mugavalt kursis nii olulisemate kui ka värskemate uudistega.»

Postimehe rakenduse uus disain (Kuvatõmmis)
Postimehe rakenduse uus disain (Kuvatõmmis) Foto: Postimees

Postimees Grupi tootearenduse juht Kaarel Holm märkis, et kasutajate jaoks nähtavaim uuendus on muidugi rakenduse uus väljanägemine – uudiseid on nüüd rakenduses kohe näha ligi neli korda rohkem ning uudiste nimekiri uueneb automaatselt. «Uuendused on tingitud just kasutajate üha kasvavast soovist võimalikult kiiresti uudiseid tarbida,» ütles Holm.

Uuendusena on äppidesse lisandunud  värskete uudiste ajajoon, kus uudiste ainsaks järjestamise kriteeriumiks on nende avaldamise aeg. Lisaks saavad kasutajad nüüd uudistekategooriaid järjestada enda huvide järgi, neid pakutud valikust lisada ja eemaldada.

Postimehe uues rakenduses saab kuvatavaid rubriike ise valida (Kuvatõmmis)
Postimehe uues rakenduses saab kuvatavaid rubriike ise valida (Kuvatõmmis) Foto: Postimees

Tehnoloogia osas on tegemist full native rakendusega, mitte enam veebilehe otsese peegeldusega. «See muudatus annab olulise võidu ka kiiruses - artikli ja uudistelindi laadimine on eelkäijatega võrreldes kuni viis korda kiirem. Lisaks on nüüd kõik kuvad nii üles-alla kui paremale-vasakule svaibitavad,» lisas Holm.

Alates tänasest on kasutajate käsutuses rakenduse uus versioon nii IOS-i kui Androidi telefonide kasutajatele.

Postimees ootab kasutajate mõtteid ja ettepanekuid selle loo kommentaaridesse ja e-posti aadressile online-abi@postimees.ee

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles