Singapurist osteti 50 olematut Lamborghinit

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lamborghini Murcielago.
Lamborghini Murcielago. Foto: Autonet.ee.

Kui meil hakkab masu vaikselt ehk ülegi minema, siis majanduse põhimootorid on siiani olnud veel Aasia riikides, kirjutab Autonet.ee.


Igal juhul jätkavad näiteks kas või autoturud ikka veel kasvutempot ning seda sugugi mitte odavate sõidukite segmendis.

Nii näiteks on Singapurist juba tellitud 50 uut Lamborghinit – autot, mida laiemale üldsusele pole mitte esitletudki veel. Teadupärast näidatakse uut Lamborghini Avendatorit, Murcielago järglast, ilmselt alles kevadisel Genfi näitusel.

Uue 6,5-liitrise V12 bensiinimootori võimsuseks on 700 hobujõudu, maksimaalseks pöördemomendiks teatatakse 690 Nm. Mootori kõrvale kinnitatakse seitsmeastmeline robotkäigukast.

Kogu kupatus kokku kiirendab paigalt sajani 2,9 sekundiga ning tippkiiruseks lubatakse 350 kilomeetrit tunnis. Keskmiseks kütusekuluks lubatakse 17,2 liitrit saja kilomeetri läbimiseks, süsinikdioksiidi emissioon peaks jääma 398 grammi juurde kilomeetri kohta.

Võimalikke kerevärve hakatakse pakkuma 13. Salongi viimistlusvariante on mõnevõrra vähem. Auto hinnaks spekuleeritakse kujunevat 1,2 miljonit eurot.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles