Nutikellade maailm laieneb hoogsalt - Eestisse jõudsid Inglismaa brändi uudistooted

Aivar Pau
, tehnika.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vector Watch nutikell
Vector Watch nutikell Foto: vectorwatch.com/

Lihtsalt elegantsest disainist ja uskumatust täpsusest ei piisa kellade puhul juba vähemalt aasta – nüüd peab iga kell oskama lisaks lugeda kasutaja samme, teavitama teda postkasti laekunud e-kirjast ja tuletama meelde järgmise kohtumise asukoha.

Suurte tehnoloogiahiidude algatatud randmeseadmete buum on kaasa haaranud loomulikult ka klassikalised kellatööstused ning esimesed tulemused elegantse vana ja tehnoloogilise uue sulandamisel on tegelikult päris muljetavaldavad. Järjest enam tuleb turule tooteid, mis tõestavad, et igas mõttes kaasaegseid toodetakse ka mujal kui Lõuna-Koreas või USA-s ning maailmas leidub ka teisi operatsioonisüsteeme kui … teadagi milliseid.

Üks selliseid näited on sel nädalal Eestisse jõudnud Inglismaa nutikellade sari Vector Watch, milles on selgelt klassikaline ja luksuslik disain ning materjalid kokku viidud peamisi kaasaegseid digiteenuseid pakkuva tehnoloogiaga.

Tehnilise poole pealt tasub vast esmalt märkida, et kõik selle seeria kellad on ühildatavad iOS-i, Androidi ja Windowsi mobiiliplatvormidega ning selle tulemusel jõuavad ekraanile märguanded sissetuleva kõne, SMS-i, e-kirjade, kalendri, börsiuudiste ja ilma kohta ning loomulikult kõikvõimalikelt sotsiaalvõrgustikelt.

Foto: vectorwatch.com/

Lisaks on kelladel sellised funktsioonid nagu sammude, läbitud distantsi ja kalorite lugemine, unekvaliteedi jälgimine, äratus, stopper ja taimer.  Mis puutub teavituste lugemist, siis ilma kätt tõstmata kuvatakse ekraanil ainult ikoon, teavituse nägemiseks peab tõstma käe või vajutama nupule. Teavituste loetuks märkimiseks piisab lihtsalt käe viibutamisest. Märguanded jõuavad kasutajani ka kerge vibreerimisena.

Tootja on kella sisu jaoks loonud ka oma rakenduste veebipoe Vector Store, kust kasutajad saavad seadmele alla laadida näiteks selliseid rakendusi nagu aktiivsusmonitorid, alarmid või näiteks Uber, CNN ja BBC. 2016. aasta jooksul avatakse rakenduste arendamise võimalus ka kolmandatele osapooltele.  

Vaatamata asjaolule, et Vector Watch nutikellade ekraan on erinevalt paljudest teistest nutikelladest, alati sisse lülitatud, peab tootja ise üheks nende kellade tugevuseks just aku vastupidavust – ühe kahetunnise laadimisega peaks aku tavakasutuses vastu pidama terve kuu. See näutaja teeb silmad ette mis iganes teisele nutikellade tootjale.

Mis puutub välist poolt, siis on need nutikellad toodetud roostevabast terasest. Kusjuures kellad on veekindlad kuni 50 meetri sügavuseni.

Foto: vectorwatch.com/

Hetkel on need kellad jõudnud müügile ühes e-poes ning on lähikuudel jõudmas elektroonika- ja käekellakauplustesse üle Eesti. Toodete hinnad varieeruvad Eestis 299 ja  499 euro vahel. Kollektsioonides on kokku 12 kellamudelit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles