Google´i tippjuht hakkab USA kaitseministeeriumi nõustama

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google`i endine tegevjuht Eric Schmidt.
Google`i endine tegevjuht Eric Schmidt. Foto: Reuters / Scanpix

Internetifirma Google endine tegevjuht ning selle mullu loodud katusettevõtte Alphabet nõukogu esimees Eric Schmidt sai USA kaitseministeeriumi kaitseinnovatsiooni nõukogu juhiks, kirjutab CNN.

USA kaitseminister Ashton Carton nimetas Schmidti äsja loodud nõukogu esimeheks eelmise nädala neljapäeval. Tema ülesanneteks on Pentagoni uusimate Silicon Valley uudistega kursis hoidmine ning nende kaitseministeeriumis rakendamine.

Kaitseinnovatsiooni nõukogu töö eesmärgiks on Pentagoni tehnoloogiakasutuse probleemidele kiirete lahenduste pakkumine. Väidetavalt ei saa Schmidt ligipääsu tundlikku sõjaväestrateegiat puudutavale infole.

Nõukogu hakkab koosnema 11 tehnoloogiasektori tippjuhist.

Eric Schmidt töötas aastatel 2001-2011 Google´i tegevjuhina, taandudes hiljem ettevõtte nõukogu esimeheks. Mullu toimunud ümberstruktureerimise käigus nimetati Schmidt Google´i katusettevõtte Alphabet nõukogu esimeheks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles