Toyota esitleb Milanos puidust elektriautot

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toyota Setsuna
Toyota Setsuna Foto: Toyota

Maailma suurim autotootja Toyota näitab Milano disaininädalal puidust valmistatud kontseptsõidukit Setsuna, kirjutab Autocar.

Kahekohalise Setsuna nimi tähendab jaapani keeles «hetke» või «momenti» ning on autotootja sõnul loodud  selleks, et tuletada inimestele meelde, et auto pole vaid tarbeese, vaid koht, kus luuakse mälestusi ning millega võib tekkida emotsionaalne side. Puit valiti materjaliks, kuna sellele tekivad aja jooksul kriimustused ja kulumisjäljed, mis omakorda muudavad auto isikupäraseks ning peegeldavad selle ainulaadset ajalugu.

Auto on valmistatud seedrist ja kasest klassikalisi Jaapani puidutöötlemistehnikaid järgides, mis tähendab näiteks seda, et selle kere kokkupanemiseks ei ole kasutatud ühtegi kruvi ega naela.

Teada on, et kontsept on varustatud elektrimootoriga ning selle mõõdud on 3030mm x 1480mm x 970 mm. Täpsem tehniline info avalikustatakse ilmselt  12. aprillil Milanos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles