Sel aastal sureb 970 000 Facebooki kasutajat

Aivar Pau
, tehnika.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters

Sotsiaalvõrgustikust Facebook saab selle sajandi lõpuks maailma suurim virtuaalne surnuaed, kuna surijate hulk kasvab kiiremini kui uute liitujate oma ning selleks ajaks on keskkonnas rohkem surnud kui elavate inimeste profiile.

Facebookil on hetkel 1,5 miljardit kasutajat ning surnute võidukäigu tingib asjaolu, et võrgustik ei kustuta inimeste surma korral nende profiile, vaid muudab nende staatuse memoriaalkontodeks.

«Facebooki otsus keelduda surnud inimeste kontode automaatsest kustutamisest ja säilitada nende liikmesus tähendab seda, et elavate ülekaal kaob varem, kui arvata osatakse,» kirjutab Daily Mail viitega Massachusettsi ülikooli statistikateadlase Hachem Sadikki uurimistööle. Täpsemalt peaks murdepunkt saabuma aastal 2098.

Ettevõte Digital Beyond on välja pakkunud, et sel aastal sureb 970 000 Facebooki kasutajat. Aastal 2012 oli see kurb näitaja 580 000.

Facebook on seoses surma temaatikaga loonud teenuse, mis võimaldab inimestel oma konto ühele oma sõpradest pärandada. Selle tulemusel saab pärija kirjutada surnud inimese memorialiseeritud kontole viimase sissekande ja võtta vastu viimased sõbrakutsed.


Allikad: Gadgets360, Mail Online

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles