Samsungi lipulaev S7 juppideks lahti: ettevaatust, seda pole kerge parandada

Aivar Pau
, tehnika.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samsung Galaxy S7
Samsung Galaxy S7 Foto: iFixit

Kõikvõimalike asjade parandamiseks õpetusi jagav keskkond iFixit võttis oma järjekordse eksperdimendi käigus osadeks lahti Samsungi selle aasta lipulaeva Galaxy S7 ja andis sellele parandatavuse seisukohalt kesise hinnangu.

Telefoni avamiseks kasutas iFixit'i testmeeskond oma tavalisi töövahendeid nimega iOpener ja iSclack, et tagapaneel eemaldada. Pidevalt käis võrdlus ka eelkäija S6-ga, millel disaini mõttes teatavasti suurt vahet ei ole ja segiajamise oht kummitas parandajaid ka sel korral. Selgus, et S7 oli kokku liimitud veidi tugevamini ning valge liimi asemel oli nüüd kasutusele võetud must.

(iFixit)
(iFixit) Foto: iFixit

Kaane avamise tulemusel parandajad millelegi eriti kasulikule esilagu ligi ei saanud ja edasi tuli kasutada kruvikeerajat. Siiski – antennid, kõlar ja traadita laadimise mähis olid kohe nähtaval ja ühendatud emaplaadiga viisil, mis võimaldab neid kerge vaevaga vahetada.

IFixit võttis seejärel ette Galaxy S7 3000 mAh aku, mis on eelkäijaga võrreldes 450 mAh võrra mahukam. Selle eemaldamineosutus keeruliseks, mis tähendab, et see pole mõeldud iialgi vahetatavaks komponendiks.

(iFixit)
(iFixit) Foto: iFixit

Edasi eemaldasid parandusmeistrid seadme 5-megapikslise esikaamera, mille ainsaks uuenduseks on uus f/1.7 ava. Mis puutub põhikaamerasse, siis sellel on nüüd megapiksleid 16 asemel 12, kuid see-eest on nüüd lisandunud kahekordne autofookus ning iga piksel on veerandi võrra suurem ja selle tulemusel on piltidel vähem müra ja parem üleüldine kvaliteet – ka hämaras pildistades.

Edasi mindi kõrvaklapipesa kallale ning märgati nii selle kui alumise mikrofoni ja kõlari ümber kummitihendeid, mis tõsta seadme veekindlust tasemele IP68.

(iFixit)
(iFixit) Foto: iFixit

Sarnaselt S6-le on ka sellel mudelil pehmed nupud paigutatud ümber seadme ekraani siseraami, mis teeb seadme laadimispordi vahetamise peaaegu võimatuks. Põhjuseks asjaolu, et juhtmete vabastamiseks tuleb siis lahti kangutada telefoni OLED-ekraan, mis on aga väga «kohutav» ettevõtmine, kuna on surutud S6-ga võrreldes sügavamale raami sisse.

iFifiti hinnangul on keeruline vahetada seadme ekraani, USB-porti, mikrofoni ja pehmete nuppude LED-vagusteid. Laadimispordi vahetamiseks tuleks näiteks ohverdada pehmete nuppude LED-id või vahetada täies ulatuses välja ekraan.

Lõpuks eemaldati seadmest vedelikjahutussüsteem, mis osutus mitte nii revolutsiooniseks väikeseks poolegrammiseks vasktoruks, mis juhib soojuse seadme raami ja sealt edasi telefoni külgede kaudu õhku või kasutaja kätte.

(iFixit)
(iFixit) Foto: iFixit

Kokkuvõttes andis iFifit Samsung Galaxy S7-le parandatavuse seisukohalt kümne palli süsteemis hindeks kesise kolme. Kuigi seadme paljud osad on modulaarsed ja neid oleks võimalik iseseisvalt vahetada, on ligipääsuga neile hoopis teine lugu.

USB pordi vahetamiseks tuleb näiteks eemaldada telefoni ekraan ja see tõenäoliselt see lõhkuda. Lisaks on tagakülje klaaspaneel vastupidavust kindlasti mitte suurendav nähtus.

Allikad: iFixit, TechTimes, Engadget

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles