Video: vaata, kuidas Google´i inimjuhita auto rammib bussi

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google'i isejuhtiv Lexus
Google'i isejuhtiv Lexus Foto: TONY AVELAR/AP

Käesoleva aasta 14. veebruaril toimus seni teadaolevalt esimene liiklusõnnetus, mille põhjustajaks oli Google´i inimjuhita auto. Associated Press avaldas äsja bussikaamerate salvestiste põhjal toimunust ka video.

Praeguseks avalikustatud info kohaselt juhtus õnnetus hetkel, mil Google´i inimjuhita auto oli pöörde tegemiseks reastumas kõige äärmisele parempoolsele rajale. Kuna seal ootas ees takistus kanalisatsioonikaevu ümber laotud liivakottide näol, üritas auto kiirelt keskmisse ritta tagasi keerata, kus põrkaski kokku seal liikunud bussiga.

Isejuhtivas autos olnud inimene küll märkas tagant lähenevat bussi, ent ei võtnud auto juhtimist kohe üle, kuna arvas, et buss võtab hoogu maha. Ent seda ei juhtunud. Kokkupõrke tagajärjena kaotas auto vasakpoolse esimese poritiiva ja ühe juhipoolsetest anduritest, inimesed vigastada ei saanud. Auto kiirus oli kokkupõrke hetkel vaid 3 km/h.

Google’i autod on seniste testide käigus läbinud enam kui 3,2 miljonit kilomeetrit, sellest 2,2 miljonit isejuhtivatena. Statistika kohaselt on isejuhtivad autod oluliselt turvalisemad liiklusvahendid kui inimjuhitavad autod.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles