Facebook ostis ära Garage48-lgi osalenud iduettevõtte Masquerade

Aivar Pau
, tehnika.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Masquerade
Masquerade Foto: Facebook

Facebook teatas eile, et ostis eeldatavalt enam kui 100 miljoni dollari eest ära Valgevenest pärineva ja videofiltreid loova ettevõtte Masquerade (MSQRD), mis on osalenud ka mitmel eestlaste käivitatud Garage48 üritusel.

«Oleme teinud tublisti tööd, et muuta videod palju lõbusamaks ja huvitavamaks, luues filtrid, mis parandavad ja muudavad inimeste välimust. Nüüd oleme põnevil ühendades oma jõud Facebookiga ja viies seeläbi oma tehnoloogia veelgi enamate inimesteni,» ütles ettevõtte juht Eugene Nevgen ettevõtte ajaveebis.

Nevgeni sõnul poleks ta iial osanud unistada, et ettevõtte kasutajaskonna suuruseks võib kunagi kujuneda 1,6 miljardit inimest.

«Masquerade on loonud fantastilise rakenduse MSQRD - maailmatasemel videotöötlemise tehnoloogia. Meil on hea meel tervitada Masquerade’i oma meeskonnas ja jätkata Facebooki pakutava videokogemuse täiustamist,» ütles Facebooki pressiesindaja TechCrunchile.

Kuni Facebooki süsteemidega ühildumiseni jääb Masquerade’i rakendus kõigile eraldiseisvalt kättesaadavaks.

Ettevõtte mentoriteks on olnud ettevõtja Yuri Gurski ja Gagarin Capital. Ettevõtmise kolm asutajat - Eugene Nevgen, Sergey Gonchar ja Eugene Zatepyakin – asuvad tööle Facebooki Londoni kontoris.

Masquerade’i rakendus võimaldab mobiiltelefoni selfie-kaamera abil lisada oma näole animeeritud filtreid – kuulsustest ahvideni. Teenuse abil saab selliseid videoid ja fotosid salvestada ning sotsiaalmeedias jagada. Masquerade’i edu App Store’is on olnud fenomenaalne ning selle keskmine reiting seal on viis tärni. Äpp on saadaval ka Androidi kasutajatele.

Alles kahe nädala eest teatas Venemaa investor Eugene Gordejev talle laekunud infost, et MSQRD-i ostab hoopis Apple ja seda 117 miljoni USA dollari eest. Facebooki ostutehingu hinda ei ole osapooled avaldanud, kuid eeldatavalt jääb see samasse suurusjärku.

Masquerade sai laiemalt tuntuks möödunud aasta novembris Minskis toimunu ja eestlaste korraldatud Garage48 üritusel.

Vaata Facebooki asutaja Mark Zuckerbergi ostutehingut kinnitavat videopöördumist:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles