Donald Trump suutis isegi Anonymouse häkkerite seas sisetüli tekitada

Aivar Pau
, tehnika.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anonymouse tüünus - Guy Fawkes'i mask
Anonymouse tüünus - Guy Fawkes'i mask Foto: ERIC GAILLARD/REUTERS

Rahvusvahelise häkkerite rühmituse sõjakuulutus USA karismaatilisele presidendikandidaadile Donald Trumpile päädis sellega, et häkkerid pöördusid omavahel tülli.

Kõigest kümme päeva pärast rünnaku väljakuulutamist teatasid ühed grupeeringu liikmed YouTube'is, et lõpetavad operatsiooni Trump, samas kui teised jätkavad tema tülitamist internetis edasi ja kutsuvad üles poliitiku ja ärimehe veebilehti «maha võtma», teatab Business Insider.

Seega on suutnud USA sisepoliitikas palju segadust tekitanud respublikaanist Trump panna segaseid ja omavahel vastukäivaid sõnumeid edastama panna ka selle tavaliselt nii ühtse rühmituse. Anonymusel ei ole küll kunagi olnud tsentraliseeritud võimustruktuuri, kuid näiteks ISIS-e vastases kübersõjas näitasid selle harud vägagi ühtset tegevusliini.

Nüüd on aga selgunud, et paljud häkkerid ei pruugi küll nõus olla Trumpi seisukohtadega, kuid tema karistamist ja tsenseerimist ei pea nad asjakohaseks.

«Kas te ei arva, et Trumpil on õigus oma seisukohad igaühele välja öelda?» küsis näiteks üks häkker #OpTrump vestlusruumis eile. Üks vastus kõlas talle aga selline: «Trump on põhjustanud rassismi ja rahutusi.» Osad võrdlseid teda aga lausa Hitleriga.

Igal juhul on jätkuvalt õhus rühmituse üleskutse alustada Trumpi veebilehtede DDos (tohutul hulgal päringute genereerimine) ründamist 1. aprillil. Lisaks arvavad palju, et selline rünnakuviis jääb nõrgaks ning on välja pakkunud presidendikandidaadi isiklikesse andmetesse häkkimist ja avalikustamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles