FBI saatis laiali hoiatuse autohäkkerite eest

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaasaegne tehnoloogia sõidukites
Kaasaegne tehnoloogia sõidukites Foto: FABRICE COFFRINI/AFP

FBI ja USA maanteede turvalisuse amet edastasid hoiatuse autode infosüsteemidesse häkkimise riski suurenemise kohta.

«Kaasaegsed mootorsõidukid on tihti varustatud ühenduses olemiseks tehnoloogiatega, mille eesmärgiks on pakkuda sellised hüvesid nagu lisaturvalisus, kütusekokkuhoid ja suurenenud mugavus. Kasvanud ühenduvusega seoses on oluline, et kasutajad ja tootjad säilitaksid teadlikkuse võimalikest küberjulgeolekuohtudest,» seisab FBI hoiatuses BBC teatel.

FBI hoiatas, et kurjategijad võivad näiteks edastada süsteemidele võltsuuendusi, mis sisaldavad tegelikult pahavara. Inimestel, kellel on kahtlus nende autodesse häkkimise osas, paluti ühendust võtta otse FBI-ga.

Juurdlusbüroo soovitab juhtidel hoida auto tarkvara alati uuendatuna, olla eriti ettevaatlik lisaseadmete ühendamisel ning jälgida, kellel on süsteemidel füüsiline ligipääs.

Fiat Chrysler kutsus möödunud aastal USA turult tagasi 2,4 miljonit autot kahtluste tõttu, mis tekkisid pärast juhtumit, kus IT-asjatundjad suutsid distantsilt võtta kontrolli alla ühe Jeep’i . Nii General Motors kui BMW edastasid hiljuti oma autosüsteemidel tarkvarauuenduse, et takistada oma autode süsteemidega sellist ühendusse astumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles