Indoneesia taksojuhid mässavad Uberi vastu - fotod ja video (1)

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uberi-vastased protestid Jakartas
Uberi-vastased protestid Jakartas Foto: Joko Anwar/Twitter

Indoneesia pealinn Jakarta on järjekordne maailma linn, kus litsentseerimata sõidujagamisteenused on meelt avaldama ajendanud oma teenuseid legaalselt pakkuvad taksojuhid.

Taksod on blokeerinud linna peatänavad, lõhkunud nende äärde pargitud sõidukeid ja vägivallatsenud inimeste kallal. Meeleavalduste tagajärjeks on liikluskaos Jakarta tänavail, teatab Cnet.

Protestide ajendiks sai Indoneesia valitsuse keeldumine reguleerida või täielikult keelata sõidujagamisteenuste pakkujate Uber, Grab ja GoJek tegevus, mille tagajärjel on märgatavalt langenud nende sissetulek.

Tegemist on nädala jooksul juba teise sõidujagamisteenuste vastase meeleavaldusega Jakartas. Sarnased protestid on teatavasti aset leidnud paljudes maailma linnades – Budapestis, Londonis, Pariisis, mitmel pool USA-s.

Legaliseerimisprobleemid ei paista Uberit aga kuidagi mõjutavat – detsembris oli ettevõtte väärtus juba 60 miljardit dollarit.

Eesti on maailma mastaabis igati erandlik riik, kuna plaanis sõidujagamisteenused ühistranspordiseaduse raamidesse mahutada (rõhutades siiski, et tegemist ei ole ühistranspordiga). Lisaks tehakse siin koostööd maksuametiga, et tasud automaatselt deklareeritud saaksid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles