Samsung loob mootorratastele nutikat tuuleklaasi - video

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nutikas tuuleklaas
Nutikas tuuleklaas Foto: Samsung

Lõuna-Korea tehnoloogiahiid Samsung on asunud välja töötama lahendust, mis võimaldaks mootorrattajuhtidel hoida sõidu ajal käed juhtraual ja keskenduda telefoni näppimise asemel teele.

Täpsemalt on Samsung asunud koostööle reklaamiagentuuriga Leo Burnett, motokrossi staari Edo Mossi ja youtuberi Cane Seccoga, et luua leitus nimega Nutikas Tuuleklaas, vahendab TNW.

Partneriteks on teadlikult valitud itaallased, kuna selle riigi statistika kohaselt on 25 protsenti mootorrattaõnnetustest põhjustatud mobiiltelefoni kasutamisest.

Arendatav tuuleklaas suudab kuvada infot sissetulevate kõnede, e-kirjade, sõnumite ja sotsiaalmeediasündmuste kohta ning pakkuda sõidusuuniseid. Vältimaks juhtide liigset tähelepanu köitmist, pakutakse neile klaasil vaid väikest kogust informatsiooni, et ta saaks ise otsustada, kas nad peatuvad, et näiteks kõne vastu võtta.

Esiklaas ise ei muutu puutetundlikuks ja seda ei saa kasutada märguannetele reageerimiseks. Kogu asjade käik on esialgu idee tasandil, kuid Samsungi julge samm tundmatusse võib kunagi muutuda vägagi kasulikuks uuenduseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles