Võimalus muutuda sarjasõltlaseks (1)

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Telia

Poolaktiivse telerijälgijana on olnud mul viimasel ajal keeruline mind huvitavaid sarju jälgida. Mõtlen siin eelkõige meediakontsernide FOX ja Sony eestikeelseid kanaleid.

Mind huvitavaid seriaale ei ole küll palju, aga neid siiski on. Minu probleem on olnud selles, et ma ei suuda neid korralikult jälgida. Esiteks, tihti on nad eetris iga päev, minu jaoks mitte kõige sobivamal ajal ning, ja teiseks on probleemiks see, et tihti jooksevad nad erinevates kanalites, erinevates kanalites jooksevad aga erinevad hooajad. Ühesõnaga segadust on palju, sest kord satun mingi uuema seeriale või nagu tänapäeval öeldakse, episoodile, seejärel aga mingi vanema seeria (episoodi) peale.

Seetõttu olen nii mõnegi sarja vaatamisest loobunud, sest nende järjekindel jälgimine muutus minu jaoks liiga keeruliseks.

Tänapäeval on telerivaatamise (õigem oleks vist öelda filmi-, seriaalide-, šõude, saadete vaatamine, sest paljud ei vaata neid enam mitte telerist vaid arvutitest või mobiiliseadmetest) harjumised on väga erinevad ning ma usun, et inimeste suhtumine vahetul enne pühi turule toodud uude tootesse Telia FoxPlay on erinev.

Mina võin öelda, et minule see sobib. Nimelt on FOXPlay sarjade või seriaalide keskkond, kus saab telekanalites FOX ja FOX Life jooksvaid sarju. Miinuseks on asjaolu, et esialgu on neid sarju vähevõitu – enda jaoks leidsin vaid kaks mida võiks vaadata. Ma pole päris kindel, kas ma neid sarju oleks vaadanud ka siis, kui ma poleks andud lubadus siinset arvustust kirjutada.

Aga Telia on andnud lubaduse, et sisu täieneb pidevalt ning sel aastal teenuse sisu maht kahekordistub. Jääme lootma.

Eks nagu igal asjal on ka puudusi ning olenevalt tarbimisharjumustest on erinevate inimeste jaoks puudused erinevad. Mind häiris, et vaikimisi subtiitrite valikul on vaikimisi subtiitriteta variant ja mis veel hullem, iga sarja puhul tuleb valida subtiitrite keel uuesti.

Aga nagu eespool ütlesin, minule see teenus sobib ning juhul kui sinna ilmuvad ka minu maitsele vastavad sarjad, võib saada sarjasõltlane.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles