VW kutsub vigase pedaalimehhanismi tõttu tagasi 800 000 autot

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu näituste messikeskuses toimub Motoshow 2014. Uus Porsche Cayenne Turbo.
Tartu näituste messikeskuses toimub Motoshow 2014. Uus Porsche Cayenne Turbo. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Saksamaa autokontsern Volkswagen teatas, et kutsub tagasi teenindusse 391 000 Volkswagen Touaregi ning 409 477 Porsche Cayenne´i, mille pedaalimehhanismides võib esineda probleeme, kirjutab Autocar.

Probleemsete autode väljalaskeaastad jäävad 2011 ja 2016 vahele.

Ametliku pressiavalduse järgi selgitas VW Group, et tagasikutsumine on vajalik, kuna autode pedaalisüsteemides võib lukustusrõngas olla kehvasti kinnitatud ning lahti tulla.

Porsche avalduses lisati, et probleem avastati ettevõttesiseste inspektsioonide tulemusena ning praegu toodetavate autode puhul on see juba parandatud. Autotootja lubas ise kõigi klientidega nii kiiresti kui võimalik läbi vastavate edasimüüjate ühendust võtta ning korraldada vähem kui pool tundi kestvad parandustööd tasuta.

Volkswagen Touareg ja Porsche Cayenne on ehitatud samale platvormile, mistõttu esineb sama probleem mõlema mudeli puhul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles