Reuters: Sharp müüakse siiski lähipäevil maha

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sharpi reklaamid Tokyo metroos.
Sharpi reklaamid Tokyo metroos. Foto: SCANPIX

Reutersi anonüümsete allikate teatel saab Jaapani tehnoloogiaettevõtte Sharp mitu korda edasi lükatud müügitehing sel nädalal lõpuks siiski allkirjastatud.

Nimelt on Sharp ja Taiwani tehnoloogiaettevõte Foxconn saanud lõpuks kokkuleppele enamusosaluse müügisummas. Reutersi allika sõnul jääb see selgelt alla vaid kuu aega varem kokkulepitule.

Veebruari lõpus teatas juba aastaid pankrotiga silmitsi seisev Sharp, et nõustus Apple´i tootmispartnerina tuntud Foxconni ettepanekuga, mille järgi omandaks Taiwani ettevõte 700 miljardi jeeni (5,7 miljardit eurot) eest 65,9 protsenti Jaapani ettevõtte aktsiatest.

Vaid loetud tunnid hiljem teatas Foxconn, et ei allkirjasta lepingut, kuna on saanud uut informatsiooni, mille tõelevastavus tuleks enne juhtide käepigistust välja selgitada.

Kuigi kumbki ettevõte ei ole kommenteerinud, milles asi täpsemalt seisneb, oli Reutersi allikate andmetel tegu Foxconni hiiglasliku valearvestusega.

Nimelt oli Taiwani ettevõte hinnanud tehingueelselt Sharpi finantsseisu palju paremaks, kui see tegelikult on. Foxconni hinnangul oli ettevõtte kohustuste koguväärtuseks umbes 100 miljardit jeeni (800 miljonit eurot), kuid Sharpile lähedalseisvad anonüümsed allikad kinnitasid Reutersile, et tegelikult on see summa kolm korda suurem. Foxconn avastas ilmselt selle valearvestuse viimasel hetkel ning seetõttu loobus ka ostutehingu allkirjastamisest.

Nüüd on ettevõtted Reutersi allikate andmetel jõudnud aga müügitehingu suuruses kokkuleppele ning tehing peaks teoks saama juba sel nädalal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles