USA võimud suutsid Apple´i abita terroristi iPhone´i sisse murda (1)

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
iPhone 5C
iPhone 5C Foto: Peeter Langovits/Postimees

Peale nädalaid kestnud vägikaikavedu Apple´i ja FBI vahel suutis USA föderaalne juurdlusbüroo tehnoloogiaettevõtte abita sisse murda San Bernardino massitulistamises osalenud terroristi iPhone´i, kirjutab Reuters.

Ühtlasi loobus FBI ka edasisest kohtuvaidlusest Apple´iga.

Veebruari keskel andis USA kohtu täidesaatev ametnik Apple´ile käsu aidata FBI uurijaid San Bernardino massitulistaja Syed Rizwan Farooki iPhone 5C sissemurdmisega.

Apple´i tegevjuht Tim Cook mõistis kohtu käsu hukka, väites, et sellega nõustumine nõrgendaks iPhone´i turvalisust ning muudaks kasutajaid spioneerimise ja küberkuritegevuse suhtes haavatavamaks. Nimelt ei suutvat Apple teha sellist tarkvara, mis võimaldaks ligipääsu vaid ühele telefonile – see tähendaks, et valitsus võib saada ligipääsu kõigile iPhone’idele.

Kuigi justiitsministeerium oli nädalaid kohtule väitnud, et ainult Apple´il on tehnilised võimalused, et Farooki telefoni sisse murda, teatas ministeerium eelmisel nädalal üllatuslikult, et nende poole pöördus üks anonüümseks jäänud kolmas osapool, kes väitis, et suudab telefoni andmetele ligi pääseda.

20. märtsil demonstreeris see osapool FBI-le võimalikku meetodit Farooki iPhone'i lukustusest vabastamiseks.

Käesoleva nädala alguseks oligi Farooki telefoni juba sisse murtud, ministeerium tegi vastava pressiteate ning võttis tagasi Apple´it puudutava kohtukäsu, mille järgi pidi ettevõte ministeeriumi telefoni avamisel abistama.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles