Facebook hakkas eeltellijatele Oculus Rifti virtuaalprille tarnima (1)

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oculus Rifti virtuaalprillid.
Oculus Rifti virtuaalprillid. Foto: Sipa USA/Bizu Tesfaye/Sipa USA

Facebooki omanduses virtuaalprillide tootja Oculus teatas, et hakkas käesolevast nädalast tarnima klientidele peakomplekti Rift, kirjutab Reuters.

Täpsemalt saavad esimesed Riftid enda käsutusse investorid, kes paigutasid Oculuse ettevõtmisesse raha 2012. aastal ühisrahastusplatvormis Kickstarter toimunud kampaania käigus. Homsest hakatakse peakomplekte tarnima ka kõigile teistele eeltellijatele.

2012. aastal asutatud ettevõte soovis Kickstarteri abil koguda virtuaalreaalsusriistvara arendamiseks 250 000 dollarit. Vaid paar aastat hiljem ostis sotsiaalvõrgustik Facebook Oculuse umbes 2 miljardi dollari eest üles.

Facebooki tegevjuht Mark Zuckerberg on varasemalt öelnud, et virtuaalreaalsusest saab ilmselt järgmine oluline arvutiplatvorm.

Käesoleval aastal peaks oma virtuaalreaalsuse peakomplektid turule tooma ka HTC ja Sony, kes soovivad nende abil arendada liitreaalsuse kasutamist mängu- ja meelelahutusteenustes.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles