Moody´s: kolmekümne aasta pärast on inimjuhiga autod USA teedel vähemuses (4)

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google'i isesõitev auto
Google'i isesõitev auto Foto: Google

Reitinguagentuuri Moody´s  eile avalikustatud investoriteenuse raporti järgi on 2045. aastaks suurem osa USA teedel sõitvatest autodest autonoomsed, vahendab Reuters.

Raporti järgi on isesõitvad autod 2055. aastaks USA autoturu peaaegu täielikult hõivanud ning see trend ohustab selgelt autokindlustusega tegelevaid ettevõtteid.

Moody´s ennustab, et täisautonoomsed või inimjuhita autod saavad USAs tavaliseks 2030. aastaks ning 2035. aastal on sellest saanud uute autode müügis standard. See võib omakorda viia selleni, et 2045. aastaks on suurem osa USA teedel sõitvaid autosid inimjuhita.

«Õnnetuste sagedus langeb aja jooksul järsult, mis vähendab kindlustusmaksete suurust ning seega ka omakorda kindlustajate kasuminumbreid,» kirjutati raportis.

Moody´s prognoosib, et samas võib järgneva 5-10 aasta jooksul kindlustusfirmade kasumlikkus hoopis ajutiselt kasvada, kuna uued ohutustehnoloogiad nagu automaatpidurdus vähendavad küll liiklusõnnetuste arvu, kuid liikluskindlustuse hinnatase ei pruugi seetõttu koheselt langeda.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles