Windows 10 kasutajate arv on kasvanud 270 miljonini

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Windows 10
Windows 10 Foto: Windows ekraanitõmmis

Kaheksa kuud peale turule jõudmist on tarkvarafirma Microsoft uusim operatsioonisüsteem Windows 10 jõudnud juba 270 miljoni kasutajani, kirjutab Reuters.

Numbri tegi avalikuks Microsofti arendajate iga-aastasel San Franciscos toimuval kokkutulekul ettevõtte tippjuht Terry Myerson. Samas jättis ta täpsustamata, kui edukas on Windows 10 olnud nutiseadmetes.

Selle numbri väljaütlemata jätmine on üsna kõnekas - maineka uuringufirma IDC prognoosi kohaselt on Microsofti osaks nutitelefonide operatsioonisüsteemide turul tänavu vaid 1,6 protsenti, samas kui Google´i Androidi ja Apple´i iOSi vastavateks näitajateks on 83 protsenti ja 15 protsenti.

Üheks olulisemaks põhjuseks, miks nii suur hulk kasutajaid on uuele operatsioonisüsteemile üle läinud, on asjaolu, et Microsoft pakub üleminekut vanematelt versioonidelt individuaalsetele kasutajatele vähemalt juulini tasuta. Ärikliendid peavad uue platvormi eest siiski maksma.

Kõik Windows 10 kasutajad saavad ka käesoleval suvel turule jõudva suurema tarkvarauuenduse tasuta.

Myersoni hinnangul peaks Windows 10 miljardi seadmeni jõudma juba lähiaastate jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles