Tesla paigaldab Pärnu lähedale Eesti esimese superlaadija (2)

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tesla superlaadija Hollandis
Tesla superlaadija Hollandis Foto: SCANPIX

Kui tänasel päeval asuvad Eestile kõige lähemad Tesla elektriautode superlaadijad Lõuna-Soomes, siis veel selle aasta jooksul peaks ettevõte rajama oma laadimispunkti ka Pärnu lähistele, selgub ettevõtte kodulehel avaldatud infost.

Praeguse seisuga on Ida-Euroopa Tesla poolt üsna vaeslapse ossa jäetud - ainuke piirkonna superlaadija asub Slovakkias. Peatselt lisanduvad aga laadijad Poola ja Tšehhi ning aasta lõpuks peaks esimene superlaadija jõudma ka Eestisse. Tesla kodulehel kuvatava kaardi järgi paigaldatakse see Pärnu lähistele. Venemaa lääneossa paigaldatakse tänavu viis superlaadijat, Lätti kaks ja Leetu üks.

Tesla superlaadijad koosnevad mitmest Model S laadijast, mis töötavad paralleelselt, suunates alalisvoolu koguvõimsusega 120 kW otse akusse. Superlaadija eesmärgiks on lühendada autoaku laadimisaega.

Allolevast tabelist on võimalik näha, kui kaugele on pärast poolt tundi laadimist võimalik erinevate laadimistüüpide korral Tesla elektriautoga Model S sõita:

Tüüp:Võimsus:Sõiduulatus peale pooletunnist laadimist:
Tesla superlaadija120 kW270 kilomeetrit
CHAdeMO tüüpi kiirlaadija (kasutusel ka Eestis)50 kW176 kilomeetrit
Kodus laadimine11 kW27 kilomeetrit

Tesla väitel on Model S hetkel ainuke elektriauto, mis suudab superlaadijas võimsusega 120 kW akusid laadida.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles