Vaata, kui palju maksab tuliuus iPhone SE tegelikult (2)

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Промо

Eestiski sel nädalal müügile jõudnud uusim ja odavaim iPhone mudelinimega SE hinnaks on meie veebipoodides 500-600 eurot, kui palju maksab aga telefoni kokkupanek Apple'ile endale?

Uurimisfirma IHS tegi täna teatavaks, et nende hinnangul on mobiili omahinnaks ligikaudu 140 eurot (160 dollarit).

IHS-i tötajad kiskusid järeldusele jõudmiseks telefoni juppideks lahti ja analüüsisid, selles kasutatud  komponentide, nende materjalide ja liinil kokkupanemise hindasid.

Näiteks tuvastasid nad, et rõhutundliku Gorilla Glass ekraan materjal maksab 20 dollarit. Selle allolev displeipaneel pärinevat aga konkurendilt LG-lt. Ettevõte asjatundjad arvavad ka, et seadmes kasutatud Qualcommi protsessor on küll sama, mis iPhone 6’l, kuid seda on odavuse saavutamiseks optimeeritud ja modifitseeritud – tulemuseks 15-dollariline kiip koos 22-dollarilise A9 protsessoriga.

IHS’i hinnangul soosis Apple oma hinnapoliitikaga igati suurema (64GB) mälumahuga telefonide ostmist, kuna selle kasumimarginaal on suurem.

Ettevõte on varme hinnanud ka teise iPhone’ide omahindasid ja iPhone 6 puhul jõuti tulemuseni 200 dollarit, iPhone 6S puhul 236 dollarit ning 5S puhul 191 dollarit.

Allikas: Re/code

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles