Mercedes tutvustab sügisel uut X-klassi

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstniku nägemus Mercedese pikapist.
Kunstniku nägemus Mercedese pikapist. Foto: Daimler

Saksa autotootja Mercedes tutvustab sügisel toimuval Pariisi autonäitusel uut pikapit, mida hakatakse müüma X-klassi nime all, kirjutab Autoweek.

Auto mehhaanika ja platvorm laenatakse suuremas osas Nissani 2016. aasta Navara pikapilt, jõuallikad peaks pärinema aga Mercedese enda tehasest. Valikus peaks olema nelja- ja kuuesilindrilised mootorid, lisaks tutvustatakse veidi hiljem ka bensiini ja elektri jõul edasi liikuvat hübriidversiooni.

«Me siseneme sellesse segmenti oma eristuva brändiidentiteedi ning kõigi sellele iseloomulike atribuutidega, pidades eriliselt silmas turvalisust, mugavust, jõuallikaid ja väärtust,» ütles Mercedes-Benzi tegevjuht Dieter Zetsche mullu Automotive Newsile antud intervjuus uut pikapi kirjeldades.

2018. aasta mudelina reklaamitav auto peaks Euroopa, Lõuna-Ameerika ja Austraalia turgudele müüki jõudma 2017. aasta sügisel. Kuna USA küsib iga imporditava pikapi pealt 25protsendist maksu ning Mercedes ei hakka ilmselt riigis uut mudelit eraldi tootma, siis USA turul masin ilmselt ei jõua.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles