Prantsusmaa pakub Teslale esimese Euroopa tehase tarbeks vana tuumajaama

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fessenheimi tuumajaam.
Fessenheimi tuumajaam. Foto: SCANPIX

Prantsusmaa keskkonna- ja energiaminister Ségolène Royal tegi elektriautode tootjale Tesla Motors ettepaneku ümber ehitada tänavu suletav Fessenheimi tuumajaam ning rajada sinna ettevõtte esimene Euroopa tehas, kirjutab autoportaal Jalopnik kohalikule ajakirjandusele viidates.

Tesla Motorsi tegevjuht Elon Musk rääkis aasta alguses Prantsusmaal Tesla elektriautode omanikega kohtudes, et soovib lähiajal rajada Euroopasse esimese Tesla tehase. Ta lisas, et uuele tehasele võiks strateegiliselt sobivaks asukohaks olla Reini jõe ääres asuv Alsace´i piirkond.

Prantslased võtsid tal sõnast kinni ning minister Royal on elektriautode tootjale esitanud omapoolse pakkumise. Nimelt plaanib riik tänavu sulgeda just Alsace´i piirkonnas Šveitsi ja Saksamaa piiri ääres asuva Fessenheimi tuumajaama, mis jätab suure kompleksi tühjaks ning suure hulga inimesi tööta. Prantsusmaa ettepaneku järgi võiks Tesla tuumajaama tehaseks ümber ehitada ning sellega ka piirkonda hulga uusi töökohti tekitada.

«See oleks suurepärane, kuna me just teatasime Fessenheimi sulgemisest,» ütles Royal. «Meil on juba olemas midagi valmisehitatut, nüüd tuleb vaid uus lehekülg pöörata ja tulevikku vaadata,» lisas ta. «Elektriautod on tulevikutööstus.»

Regiooni ametnikud peaks veel sel kuul kohtuma Tesla esindajatega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles