Eesti koole asutakse varustama bitimünte kaevandavate arvutitega

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Blockchainil põhinev krüptoraha Bitcoin
Blockchainil põhinev krüptoraha Bitcoin Foto: DAVID GRAY/REUTERS

Mittetulundusühing Eesti 2.0 plaanib oma järgmise ettevõtmisena asuda varustama Eesti koole krüptoraha bitcoin'e kaevandavate arvutitega ning kuulutab vastava projekti avatuks juba lähinädalail.

Eesti 2.0 projekti tegevjuht Ede Schank Tamkivi kinnitusel ei ole arvutid mõeldud selleks, et koolid saaksid hakata endale bitimünte kaevandama, vaid õpilased saaksid programmeerimise ning krüptovaraga lähemalt tutvuda, vahendab portaal kiip.ee.

Kui esimese ettevõtmisena varustati mullu projekti raames 3D-printeriga 50 kooli, siis bitimüntide arvuteid jagatakse esialgu 10 koolile. Nagu ka 3D-printerite jagamise korral peavad nad ka arvutite saamise vajaduse ära põhjendama, ütles Tamkivi eile  Raadio 2 «Tehnikaminutite» saates.

Kiibile teadaolevalt on bitimünte kaevandavad arvutid Eesti poole teel ning nendeks on valitud 350 eurot maksev 21.co nimeline arvuti.

Kuula saadet allolevas pleieris:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles