Kuidas reageerib isesõitev auto tänaval parti tagaajavale ratastoolis naisele?

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google'i isejuhtiv Lexus
Google'i isejuhtiv Lexus Foto: TONY AVELAR/AP

Google´i 54 autonoomset autot olid aprilli alguseks selja taha jätnud juba 2,4 miljonit edukat testkilomeetrit, mille käigus on kogetud mitmeid erakordseid sündmusi, vahendab Business Insider.

Koos märtsikuu statistikaraportiga avalikustas Google ka veidi lõbusamat laadi infot selle kohta, millistest veidratest olukordadest on isesõitvad autod (ning kõrvalistmel auto tegemistel silma peal hoidvad Google´i spetsialistid) ennast avastanud.

Eriti kummalisi asju juhtus Google´i isesõitvate autodega Texases Austini linnas toimunud muusikafestivali South by Southwest ajal.

Näiteks oli üks isesõitev auto sunnitud peatuma, kuna ootamatult jõudis teele grupp konnadena hüppavaid inimesi.

via GIPHY

Üks teine Google´i sõiduk otsustas samuti pidurit vajutada, kuna keset autoliikluseks avatud tänavat ajas elektrilises ratastoolis liikuv naine parti taga.

via GIPHY

Loogikale ja liiklusseadustele ülesehitatud tarkvaras tekitas küsimusi ka üks ristmik, kust kolm autot sõitsid mingil põhjusel vastassuunavööndis.

via GIPHY

Lisaks soovis üks kodanik Austinis ennast üle isesõitva auto kapoti veeretada.

via GIPHY

Ühe korra oli auto sunnitud peatuma keset päeva tänaval aluspesus ringi jooksnud mehe tõttu.

via GIPHY

Ühtegi õnnetusse autod aga ei sattunud, kuna nende strateegia ootamatute liiklusolukordade lahendamiseks sarnanes tavaliste inimjuhtide omale: «vähenda kiirust, lase veidratel nähtustel mööduda ja jätka oma reisi.»

«Me võime oma autode testimiseks välja mõelda kõikvõimalikke pööraseid stsenaariumeid, kuid päris elu suudab alati fantaasia piire ületada,» kirjutas Google oma raportis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles