Otseülekanne: IT-tippspetsialistid räägivad küberkuritegevuse hetkeseisust

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Summit 2016
Summit 2016 Foto: Ürituse korraldajad

Tallinnas toimub täna võrgunduse ja infoturbe summit, kus mitmete ettevõtete IT-juhid räägivad lahti viimasel ajal üha olulisemaks muutuvatel küberturvalisuse teemadel.

Postimees teeb üritusest algusega kell 9 selle uudise vaates kogu päeva vältava otseülekande, ürituse kava asub siin

Summiti avaettekande teeb siseministeeriumi infotehnoloogia- ja arenduskeskuse IT turvajuht Toomas Bergmann, kes räägib infoturbe ohtudest era- ja avalikus sektoris.

Sellele järgneb vestlusring infoturbe väljakutsetest erineva suuruse ja profiiliga organisatsioonides, millel osalevad lisaks Toomas Bergmannile SEB Baltikumi IT-turvajuht Kaido Raiend ja Riigi Infosüsteemide Ameti analüütik Anto Veldre.

Maanteeameti infotehnoloogia osakonna süsteemihalduse talituse juhataja Jaan Kask räägib homme maanteeameti kogemusest tulemüüri- ja VPN lahendusest teenusena. Põhja-Eesti Regionaalhaigla IT-juht Kristjan Hinn räägib aga, kuidas tagada turvaline WiFi võrk suures organisatsioonis.

James Tucker Intel Security'st kõneleb sellest, mis saab siis, kui lunaraha nõudev viirus (ransomware) võtab üle Rootsi tervishoiuasutuse.

Summiti lõpuettekande teeb NATO Küberkaitsekeskuse juht Sven Sakkov, kes räägib Baltimaade ja NATO koostööst küberturvalisuse vallas ning sellest, kuidas kaitsestruktuuride välised organisatsioonid saaksid omalt poolt küberturvalisusesse panustada.

Võrgunduse ja infoturbe summit toimub 7.aprillil SpaceX sündmuskeskuses Ülemiste City’s.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles