Samsungi patenteeritud silmaläätsed kuvavad pildi otse inimese silma

Aivar Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samsungi nutiläätsede patendi kujutis
Samsungi nutiläätsede patendi kujutis Foto: Samsung

Lõuna-Korea tehnoloogiahiid Samsung võttis oma koduriigis patendi nutikatele kontaktläätsedele, mis kuvavad mikroprojektori abil mängud, pildid ja videod otse inimese silma.

Mikroekraan, kaamera ja sensorid on kontrollitavad silmapilgutustega ning sisseehitatud antenni abil on läätsed ühendatavad nutiseadme – näiteks mobiiliga. Samsung asus nutiläätsesid arendama eesmärgiga astuda järgmine samm praegu tarbijate käsutuses olevatest Google Glassi sarnaste virtuaal- ja liitreaalsuse prillidest.

Tulevikus saab seega VR-mänge, kaardilahendusi ja fotosid-videoid vaadata ilma spetsiaalseid prille kandmata, rääkimata välistest suurtest TV-, arvuti- või mobiiliekraanidest. Mobiiliekraani rolliks jääb tõenäoliselt vaid puuteplaadiks olemine pakutavas virtuaalmaailmas ringi liikumiseks.

Nutiläätsesid on loomulikult arendamas ka teised suured tehnoloogiaettevõtted. Google’ile kuulub näiteks kaks patenti ja üks neist kirjeldab läätsesid, mis mõõdavad reaalajas inimese silmavedeliku põhjal tema veresuhkru taset ja muid näitajaid.

Allikas: SamMobile

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles